comenzi la domiciliu cliseru.ro

Peste 200 de polițiști vor fi la datorie de Sf. Maria

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/08/2013 | Lege si Ordine

Peste 200 de poliţişti vor fi la datorie pe timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Marie), pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. / Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

 În perioada premergătoare Sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului şi pe timpul acesteia, îndeosebi în intervalul 14 – 18 august a.c., pe lângă dispozitivul curent, Poliţia a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.

Poliţiştii au misiunea de asigurare a ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combatere a furturilor, vagabondajului, cerşetoriei, a comerţului ilegal, de asigurare a fluenţei circulaţiei pe traseele către mare şi munte, precum şi de a acţiona pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative.

Astfel, peste 200 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice.

Structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea, în medie, pe 63 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral, în 42 de staţii şi triaje de cale ferată, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare.

Pentru preîntâmpinarea unor evenimente neplăcute, poliţiştii recomandă să se evite afişarea ostentativă cu obiecte de valoare ce ar putea să atragă atenţia celor certaţi cu Legea, iar înainte de a pleca de acasă, să se ia măsuri corespunzătoare de asigurare a locuinţelor.

 Persoanele care se vor afla la cumpărături în această perioadă nu trebuie să uite că, în mulţimea de oameni care le înconjoară, se pot afla şi infractorii, aceştia profitând de orice clipă de neatenţie pentru a le fura din genţi, buzunare sau bagaje. 

Adolescenţii sunt sfătuiţi să fie foarte atenţi cu cine se împrietenesc şi, de asemenea, în discuţiile purtate să nu dezvăluie situaţia materială pentru a nu deveni, din „prieteni” – victime.

 Celor mici, poliţiştii le atrag atenţia să îşi aleagă cu grijă locurile de joacă, departe de traficul intens specific acestei perioade.

 Nu în ultimul rând, conducătorilor auto care vor pleca la drum le recomandăm să  spună „NU” alcoolului, să îşi păstreze calmul în trafic, să circule prudent şi să se asigure corespunzător la efectuarea oricăror manevre, pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie.