comenzi la domiciliu cliseru.ro

Peste 20 de persoane prinse la furat de pe câmp într-o singură zi

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/09/2012 | Lege si Ordine

21 de persoane din judeţul Ialomiţa sunt cercetate de poliţişti pentru furt calificat, după ce au fost depistate, în cursul zilei de vineri, 7 septembrie, în timp ce încercau să sustragă produse agricole de pe câmp.

Astfel, Poliţia Municipiului Feteşti a fost sesizată de către administratorul unei societăţi agricole, despre faptul că mai multe persoane sustrag porumb de pe o solă din comuna Movila.

La faţa locului s-au deplasat echipe de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti, Secţiei Rurale Stelnica şi Biroului de Investigaţii Criminale, unde au depistat 8 atelaje hipo, în care se aflau 15 persoane din municipiul Feteşti, cu vârste cuprinse între 16 şi 57 de ani.

În urma controlului efectuat în coşul atelajului au fost găsite 140 kg porumb despre care s-a stabilit ulterior că au fost sustrase din cultura aparţinând societăţii comerciale în cauză.

În aceeaşi zi, agenţii Postului de Poliţie Vlădeni au depistat pe un câmp doi localnici, de 26 şi 29 de ani, care sustrăgeau cu un atelaj hipo capitole de floarea soarelui.

Alte patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, din comuna Bărcăneşti, sunt cercetate de poliţiştii Secţiei Rurale Coşereni pentru furt de porumb.

Bunurile au fost recuperate şi restituite părţilor. În toate cele trei cazuri, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Reamintim faptul că la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa a fost demarată o campanie de prevenire şi combatere a sustragerilor de produse agricole de pe câmp.

Prevenirea acestui gen de faptă constituie o prioritate în perioada sezonului recoltării, cetăţenii fiind îndrumaţi să solicite sprijinul poliţiştilor aflaţi în patrulare pentru depistarea cu operativitate a infractorilor şi recuperarea bunurilor sustrase!