comenzi la domiciliu cliseru.ro

Peste 180 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti în ultimele 48 de ore

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/01/2016 | Locale Ialomita

În zilele de 25 şi 26 ianuarie, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Pentru încălcarea normelor rutiere poliţiştii rutieri au aplicat 181 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare depăşeşte suma de 49.000 de lei.

De asemenea 4 certificate de înmatriculare au fost retrase şi 4 permise de conducere au fost reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Exemplificăm:

Ieri, 27 ianuarie., Poliţia Municipiului Urziceni a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza localităţii s-a produs un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un tânăr de 30 de ani din municipiul Urziceni, conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unui pasager, o femeie de 27 de ani, din comuna Alexeni care a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni.

Conducătorul auto de 21 de ani a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ, însă tânărul de 30 de ani a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest Drager cât şi prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi refuzul de la prelevarea mostrelor biologice.

* * *

Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe DJ 102H, pe direcţia Miloşeşti Reviga, se află un autoturism răsturnat în afara părţii carosabile, iar în habitaclu nu se află nicio persoană.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat la scurt timp persoana care ar fi condus autoturismul, un bărbat de 45 de ani, din municipiul Slobozia.

Bărbatul a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

* * *

Doi bărbaţi de 35 şi 64 de ani, din comuna Coşereni, respectiv judeţul Vrancea, au fost depistaţi în timp ce conduceau pe raza judeţului Ialomiţa, deşi aveau dreptul de a conduce suspendat.

Şi în aceste cazuri cercetările sunt continuate în cadrul unor dosare penale.