comenzi la domiciliu cliseru.ro

Peste 150 de elevi au fost depistați cu păduchi

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/02/2013 | Locale Ialomita

În urma triajului epidemiologic efectuat preșcolarilor și elevilor la redeschiderea unităților de învățământ după vacanța de iarnă, din datele transmise de medicii de familie, de asistenții medicali și asistenții comunitari a rezultat faptul că există în continuare un număr mare de elevi infestați cu păduchi.

paduchiAșadar, în județul Ialomița au fost examinați 37.605 copii, dintre care 22.464 copii în mediul urban și 15.141 de copii în mediul rural, fiind depistate 176 de cazuri de boli.
În urma triajului epidemiologic au fost descoperite 10 cazuri de varicelă, 7 dintre acestea în mediul urban, 3 cazuri de hepatită virală A în liceele din mediul urban, 7 cazuri de angine (roșu în gât) în școlile generale din mediul rural și 154 de cazuri de pediculoză (infestare cu păduchi), din care 51 cazuri în mediul urban și 103 cazuri în mediul rural, majoritatea în școli generale. În grădinițele din mediul urban au fost depistate 10 cazuri, iar în rural 8 cazuri, iar în școlile generale din mediul urban au fost depistați 41 de elevi cu păduchi și 95 în mediul rural.

De asemenea, au fost descoperite două cazuri de micoze, ambele la grădinițele din mediul urban.

Se observă, așadar, o tendință de creștere a pediculozei, astfel că este reamintit părinților și aparținătorilor că în cazul utilizării de substanțe neavizate sanitar pentru profilaxie umană, copiii pot fi expuși la riscuri severe, motiv pentru care recomandarea este de a folosi pentru deparazitarea copiilor numai produse avizate sanitar pentru utilizare umană și să respecte întocmai modul și concentrația de aplicare. Reprezentanții DSP Ialomița solicită părinților/aparținătorilor ca în cazul în care copiii prezintă semne de pediculoză să se adreseze medicilor de familie.