comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Peste 100 de tiruri și turisme blocate la Urziceni. Autoritățile nu au acceptat deplasarea în convoi spre Buzău

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/01/2014 | Locale Ialomita

Prefectul județului Ialomița, Gigi Petre, a solicitat vicepremierului Liviu Dragnea, în cadrul videoconferinței susținută duminică, 26 ianuarie, sprijinul pentru deblocarea mai multor tiruri și turisme aflate în zona Urziceni.

Comandament de Urgenta PrefecturaPrefectul a solicitat organizarea unui convoi asistat pentru deplasarea spre Buzău a acestor vehicule, în condițiile în care oamenii așteaptă de peste 36 de ore.

„Există o presiune foarte mare pe raza municipiului Urziceni, unde sunt peste 80 de turisme și 20 de tiruri blocate de peste 36 de ore. Poate organizăm un convoi asistat spre Buzău, pentru că au devenit destul de nervoși și agresivi. S-au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea codului rutier, în special pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor. Motivul este că vor să ajungă la Buzău”, afirma prefectul de Ialomița.

Propunerea nu a fost acceptată, în condițiile în care a fost emis Cod roșu de ninsoare și viscol și pentru Buzău, vicepremierul Liviu Dragnea arătându-se chiar iritat că „autoritățile de la Ialomița nu au fost atente la avertizările meteo”.

„Știu că sunt din municipiul Buzău, vă înțeleg că vreți să nu mai fie în Urziceni, dar nu putem nici să-i trimitem în infern pe oamenii ăia. Eu altceva vă solicit, să pregătiți unde să fie cazați, unde să aibă toate condițiile, pentru că acei oameni vor pleca de acolo doar când vom fi siguri că se vor deplasa în siguranță maximă. Aici nu e care județ îi ia la goană ca să scape de probleme. Vă rog pe dumneavoastră și pe președintele Consiliului Județean, Ciupercă, și pe autoritățile locale să se gospodărească, iar acei oameni să aibă tot ceea ce este nevoie. Înțelegem că sunt nervoși… dar codul roșu… (…) Nu putem să dăm o hotărâre de guvern să oprim codul roșu. (…) Dacă există vreo posibilitate acum de a-i mișca de acolo în siguranță, ceea ce nu prea cred… pentru că nici azi-noapte nu se putea să se circule între Urziceni și Buzău. Am încercat noi să străpungem acolo, era imposibil. Mai ales acum când a crescut ninsoarea și urmează să vină codul roșu. Vă rog să aveți grijă de acei oameni și cu răbdare, pentru că vor fi supărați, dar nu putem să ne supărăm pe Dumnezeu, să primească toate condițiile, pentru că aveți această posibilitate”, spunea Liviu Dragnea.

Autoritățile din județul Ialomița au acționat în aceste zile destul de bine, neexistând situații excepționale pe raza județului.

drum iarna ialomitaÎncepând de vineri, de la emiterea codului portocaliu și până luni, 26 ianuarie, peste 150 de persoane au fost scoase din nămeți, iar toate situațiile care s-au ivit în acest timp s-au rezolvat în bune condiții.

„O situație mai delicată a fost la Adâncata, unde trei persoane au plecat pe jos spre Patru Frați. Au fost într-un microbuz de 18 locuri, o parte dintre călători au fost adăpostiți, iar ei au intrat într-un bar, unde au băut de dimineață până seara, apoi s-au hotărât să plece pe jos spre Patru Frați. Prima informație pe care am avut-o, neconfirmată, a fost că unul dintre ei era decedat din cauza frigului. Marele nostru noroc, și al lui, a fost că era doar mort de beat și avea doar probleme la mâini, îi înghețaseră de frig”, afirma prefectul.

„A trebuit să trimit șeful de post pe jos, că nu se putea merge cu mașina, împreună cu cinci săteni, și să-i aducă înapoi la primărie”, afirma și șeful IPJ Ialomița, Viorel Ștefu.

În ceea ce privește intervențiile SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean, acestea au fost în număr destul de mare, însă, cu toate problemele ivite, toate cazurile sunt rezolvate.

„SMURD a avut 26 de intervenții sâmbătă, iar 6 duminică, iar Ambulanța 60 sâmbătă, iar de azi de dimineață 26 de intervenții”, a adăugat șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Constantin Nae.

Adăugăm, de asemenea, că din cauza atenționărilor de cod galben și portocaliu emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat decizia ca luni, 27 ianuarie a.c.. să fie suspendată activitatea didactică de pe raza întregului județ. Măsura a fost luată pentru a evita punerea în pericol a elevilor și cadrelor didactice care sunt transportate către unitățile de învățământ cu mijloace de transport călători. Excepție vor face grădinițele cu program prelungit care își vor desfășura activitatea în regim normal, pentru a veni în sprijinul părinților. În aceste grădinițe se va asigura permanența de către cadre didactice, un asistent medical și o bucătăreasă.