comenzi la domiciliu cliseru.ro

PES Activist Ialomița are un nou coordonator

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/09/2015 | Politica

Adrian Mocioniu a fost ales, vineri, 18 septembrie, președinte-coordonator al PES activist Ialomița, în prezența europarlamentarului și coordonatorului PES România, Victor Negrescu, dar și a zeci de militanți.

adrian mocioniuDe asemenea, din structura PES activist Ialomița mai fac parte un secretar general, 9 vicepreședinți și 8 secretari executivi – secretar general: Băcanu Roxana, vicepreședinți: Andra Sârbu, Ușurelu Ionel, Roman Cristian, Gheorghe Luciana, Trifan Luminița, Florea Cristi, Coteanu Mihai, Roșu Alexandru, Gotea Andreea, secretari executivi – Puia Cristian, Zaharia Andrei, Câlțea Oana, Jantea Nicușor, Lemnaru Mirela, Stroe Cătălin, Vlad Claudiu, Minciu Dumitru.

PES activists România este organizaţia în care membrii şi simpatizanţii de stânga din România pot activa direct la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi reţelei de simpatizanţi existentă la nivelul tuturor ţărilor membre UE.

PES România derulează o serie de campanii, printre care și „România cere Schengen”, petiția inițiată de europarlamentarul Victor Negrescu fiind semnată de mii de oameni.

„Avem dreptul să fim în Schengen de 4 ani. În acest interval, noi, românii, am avut doi președinți – și totuși niciunul nu a făcut din acest obiectiv o preocupare centrală în materie de politică externă. (…) PES activists România încearcă să umple acest vid în acțiunea diplomatică de la Cotroceni, de această dată printr-o moțiune populară pe care o vom prezenta la Bruxelles, pentru a arăta partenerilor noștri europeni interesul românilor pentru Spațiul Schengen și a face presiune asupra liderilor UE pentru o decizie mai rapidă. (…) De aceea, în luna mai, alături de organizația PES activists România pe care o coordonez, am demarat campania «România cere Schengen!». Împreună cu cei 8.000 de membri ai organizației vreau să repornim în spațiul public dezbaterea despre discriminarea zilnică pe care trebuie să o suportăm ca cetățeni europeni și, în același timp, să ajutăm la grăbirea procesului deja mult prea amânat al intrării țării noastre în zona de liberă circulație. În cadrul campaniei am reușit deja să facem pași importanți”, preciza Victor Negrescu.

Fostul coordonator al PES Activist Ialomița a fost Ștefan Mușoiu.