comenzi la domiciliu cliseru.ro

Persoane depistate cu adeverințe de angajator false, la Slobozia și Urziceni

Polițiștii ialomițeni au depistat în cursul zilei de ieri 14 persoane cu adeverințe de angajator false.

 La data de 28 aprilie a.c în jurul  orei 14.00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni, în timp ce acționau pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile Ordonanțelor Militare, au observat pe o stradă din municipiul Urziceni un grup de 5 persoane.

Bărbaților le-au fost solicitate documentele care să justifice prezența în afara locuințelor, toți prezentând adeverințe permanente eliberate de un agent economic din municipiul Urziceni.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că cele 5 persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 63 de ani, nu figurează ca angajați ai societății, în cauză fiind întocmit dosar penal privind comiterea infracţiunilor de fals în înscrisuri private şi uz de fals.

***

La data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au identificat în trafic, pe raza municipiului Slobozia, un autoturism condus un bărbat de 28 ani, din comuna Perieți.

În urma solicitării documentului de identitate și a actelor ce justifică deplasarea, șoferul a prezentat o adeverință permanentă emisă de o societate comercială cu sediul în localitatea Păltinșu.

În urma interogării bazelor de date a rezultat faptul că bărbatul nu figurează ca angajat al societății respective, rezultând faptul că adeverința este completată cu date false.

Având în vedere aspectele constatate, a fost constituit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de fals în înscrisuri private şi uz de fals

 ***

De asemenea, în jurul orei 18:00, a fost depistat în trafic în municipiul Slobozia, un autoturism în care au fost identificate 8 persoane, ce au prezentat adeverințe permanente emise de o societate, din județul Dâmbovița.

În urma verificărilor, a reieșit faptul că cele 8 persoane cu vârste cuprinse între 21 și 48 de ani nu figurează ca angajați ai societății mai sus menționate, fiind completate cu date false.

Și în acest caz polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii unui număr de 8 infracţiuni de fals în înscrisuri private şi uz de fals.


Citește și: Depistați în trafic cu adeverințe angajator completate cu date false. Dosare penale pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.


IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA. Foto Arhivă
Mai multe articole de la obiectiv.net: