comenzi la domiciliu cliseru.ro

Persoane depistate cu adeverințe de angajator false

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/05/2020 | Lege si Ordine

La data de 4 mai a.c., în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia, în timp ce acționau pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile Ordonanțelor Militare, au oprit în trafic pe DN2A, la intrare în municipiul Slobozia dinspre Urziceni, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Borănești.

În urma solicitării documentelor de identitate și a actelor ce justifică deplasarea, acesta a prezentat o adeverință de salariat, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu figurează ca angajat al societății.

***

La data de 4 mai a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au identificat în trafic, în municipiul Slobozia, un autoturism condus de un bărbat de 36 ani din municipiul Medgidia, care se deplasa împreună cu un tânăr de 25 ani, din municipiul Călărași.

În urma solicitării documentelor, aceștia au prezentat adeverințe permanentă emise de o societate comercială cu sediul în municipiul Medgidia, însă în urma verificărilor a reieșit că cele două persoane nu figurează ca angajați ai societății mai sus menționate, existând suspiciuni că adeverințele sunt completate cu date false.

***

La data de 4 mai a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Secției 4 de Poliție Rurală Coșereni au observat în parcarea popasului Sinești un grup de 4 persoane.

Având în vedere prevederile ordonanțelor militare, polițiștii le-au solicitat documentele care justifică prezența acestora în afara locuințelor.

Cei 4 tineri cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, din județul Buzău, au prezentat câte o adeverință emisă de aceeași societate, în urma verificărilor reieșind faptul că niciunul dintre ei nu figurează ca angajați ai operatorului economic.

În toate cazurile polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „falsul în înscrisuri sub semnătură privată” și „uz de fals”.