comenzi la domiciliu cliseru.ro

Percheziții la Urziceni. Reținut pentru transferuri ilegale din conturile mai multor instituții de învățământ de pe raza județului Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/03/2019 | Lege si Ordine

Ieri, 26 martie, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au efectuat 3 percheziții, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiuni economice.

La data de 26 martie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Urziceni, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Din cercetări a reieșit că în perioada 2014 – 2019, persoana bănuită, un bărbat de 41 de ani, din municipiul Urziceni, în virtutea funcţiei deținute în cadrul unei instituții de învățământ, și-ar fi însușit în mod repetat și necuvenit sume de bani, prin efectuarea de transferuri ilegale din conturile bancare ale mai multor instituții de învățământ de pe raza județului Ialomița, în conturile unei societăți comerciale, dar și a unei întreprinderi individuale, pe care acesta le administra.

Prejudiciul creat ca urmare a operațiunilor economice fictive este de aproximativ 191.000 de lei.

În urma perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, laptopuri și unități de calculator, precum și mai multe documente.

Bărbatul de 41 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat parchetului cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanei bănuite.