comenzi la domiciliu cliseru.ro

Percheziții la Spitalul din Slobozia. Abuz în serviciu şi fals intelectual

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/06/2015 | Lege si Ordine

UPDATE: În urma celor 9 percheziţii efectuate, astăzi, pe raza judeţelor Ialomiţa şi Tulcea, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, trei persoane au fost reţinute de poliţişti.

În urma activităților desfășurate, poliţiştii au ridicat mai multe documente și unități de calcul pentru probarea activității infracționale.

De asemenea, 4 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni, au fost conduse, pentru audieri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au reținut pentru 24 de ore trei persoane, urmând ca mâine, 16 iunie a.c., să fie prezentate Parhetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, cu propunere de arestare preventivă. (comunicat presă IPJ Ialomița)

**************************

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual, comise în cursul anului 2011.

În cursul zilei de 15 iunie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 9 locaţii, situate pe raza judeţelor Ialomiţa şi Tulcea, printre care şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

În fapt, se reţine că reprezentanţi ai Spitalului de Urgenţă Slobozia au încheiat un contract de prestări servicii având ca obiect furnizarea de servicii de consultanţă/cursuri în vederea accesării de fonduri europene cu un agent economic şi a aprobat plata din fondurile spitalului a contravalorii serviciilor de consultanţă, deşi în realitate cursurile nu s-au desfăşurat. Agentul economic a atestat în fals efectuarea cursurilor, eliberând un număr de nouă certificate de absolvire.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Comunicat de presă: PT Ialomița