comenzi la domiciliu cliseru.ro

Percheziţii la persoane bănuite de obținerea ilegală a unor indemnizații, în contextul pandemiei de COVID-19

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/09/2021 | Lege si Ordine

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ialomița, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au efectuat 6 percheziții domiciliare, la persoane fizice din municipiile Slobozia, Urziceni și Ploiești, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, tentativă și complicitate la înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2020 – martie 2021, persoanele bănuite, care ar fi invocat calitatea de artist-interpret, ar fi depus, la autoritatea competentă, înscrisuri falsificate, în vederea obținerii unor indemnizații alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19.

Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanții autorității competente, cu privire la existența unor relații contractuale de prestări servicii, anterioare declanșării pandemiei de COVID-19.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 60.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate telefoane și laptopuri ce pot constituite mijloace de probă în cursul procesului penal.

De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere.

Cercetările sunt continuate, urmând să fie dispuse măsuri legale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Pentru Acțiuni Speciale Ialomița precum și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița. IPJ Ialomița

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️