comenzi la domiciliu cliseru.ro

Percheziții ale DNA la un procuror magistrat din Slobozia

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie de către Cristian Hristescu – prim procuror al  Parchetului de pe lângă  Tribunalul din Slobozia.

perchezitii DNA ialomita sloboziaÎn cursul dimineţii de 21 ianuarie 2014, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în locaţii situate în localitatea Slobozia.

Cristian Hristescu
Cristian Hristescu

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea  Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

În şedinţa din data de 20 ianuarie 2014, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat – în temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată – percheziţia domiciliară şi la sediul parchetului a învinuitului  Cristian Hristescu – prim procuror al  Parchetului de pe lângă  Tribunalul din Slobozia.

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, pentru infracţiuni aflate în competenţa acesteia.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.