comenzi la domiciliu cliseru.ro

Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/06/2020 | Locale Ialomita

În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaților vor fi afișate astfel.

În acest sens, astăzi, 17 iunie, comisiile din centrele de examen au tipărit din aplicația informatică EvNat un raport ce conține: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului:  Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). Raportul a fost distribuit fiecărui candidat, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Comisiile din centrele de examen au informat candidații, în cursul zilei, că rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Decizia a fost luată, inclusiv, în baza consultărilor cu partenerii sociali – federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor – toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului.

Reamintim că, în județul Ialomița, 2130 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris la Examenul de Evaluare Națională (sesiunea 2-27 iunie 2020).

Astăzi, 17 iunie, s-a desfășurat proba scrisă la Matematică. La această probă au participat, în cele 71 de Centre de Examen stabilite la nivelul județului, 2027 de candidați, iar 103 elevi nu s-au prezentat la examen. Nu au fost semnalate cazuri de elevi cu temperatura peste maximul admis (37,3 grade Celsius) sau cazuri de candidați care au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. De asemenea nu au fost cazuri de elevi care au susținut examenul cu subiectele de rezervă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul www.subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale se vor fi afișa sâmbătă, 27 iunie.

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL, Prof. MITREA STELUȚA IULIANA