comenzi la domiciliu cliseru.ro

Pentru iubitorii de alpinism – un perete de escaladă a fost inaugurat în Orășelul Copiilor din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/07/2015 | Locale Ialomita

Tinerii din Slobozia erau invitați, la începutul lunii aprilie a acestui an, la un concurs de proiecte cu tema Viitorul Sloboziei, în fapt, un exercițiu de imaginație privind viitorul municipiului reședință de județ în diverse domenii.

După mai bine de o lună, timp în care tinerii și-au pregătit proiectele, au fost desemnați și câștigătorii. Atunci, primarul municipiului, Alexandru Stoica, le-a transmis tinerilor că unele dintre cele 16 proiecte prezentate vor putea fi puse în practică, în măsura posibilităților.

Câștigătoarea locului I a fost Ghiță Georgiana, elevă la Liceul Pedagogic, care a avut un proiect legat de petrecerea timpului liber, mai precis realizarea unei rampe de skate și a unui perete de alpinism.

O parte a acestui proiect, respectiv peretele de escaladă, a fost deja finalizată, în Orășelul Copiilor, inaugurarea având loc marți, 30 iunie.

Trebuie spus că escaladarea peretelui fără supraveghere autorizată și măsurile de protecție adecvate este strict interzisă, exemplul primarului fiind elocvent. Acesta s-a grăbit să urce, fără să-și ia minime măsuri de protecție și fără supraveghere, și a căzut…. Se putea întâmpla mai rău și se poate oricând întâmpla oricui. Așadar, atenție!

Primarul face apel la toți cei care își doresc să urce pe acest panou să nu încerce escaladarea acestui perete fără supraveghere autorizată, susținând că, din când în când, va fi cineva prezent acolo, iar o patrulă de poliție locală va trece sistematic prin zonă pentru a nu se întâmpla vreo tragedie.

Construcția panoului de escaladă a fost realizată de DADP, iar partea tehnică a fost asigurată de Marian Avram, membru al Clubului Montan Excelsior.

Acest panou este un bun public și nu este gestionat în prezent de cineva anume.

Până când acesta va fi administrat de cineva, peretele nu va putea fi utilizat fără echipamentul necesar și fără supraveghere. Chiar dacă sunt afișate regulile de protecție, totuși mare atenție. Atunci a căzut primarul (mai în glumă, mai în serios), însă oricând se poate întâmpla unui copil…