comenzi la domiciliu cliseru.ro

Pensionarii s-au întâlnit cu primarul și viceprimarii municipiului Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/08/2016 | Locale Ialomita

Pensionarii din cadrul Centrului Comunitar al Persoanelor Vârstnice Slobozia s-au întâlnit joi, 18 august, cu noua conducere a Primăriei municipiului Slobozia, primarul Adrian Mocioniu, viceprimarii Rudolf Gradea și Gabriel Mușat, pentru a se cunoaște și a dialoga pe marginea problemelor întâmpinate de aceștia.

„Este de datoria noastră să vă demonstrăm că și vârsta a treia este o vârstă frumoasă dacă sunteți tratați cu respect, cu afecțiune, pentru că dumneavoastră, această generație, sunteți cei care ne-ați crescut, ne-ați educat, iar la rândul nostru trebuie să vă tratăm cu respect. Împreună cu domnii viceprimari ne vom ocupa să continuăm și să dezvoltăm astfel de proiecte. Vă asigurăm de tot sprijinul nostru”, le-a transmis primarul municipiului, Adrian Mocioniu.

Problemele ridicate de pensionari au fost multe. Transportul local în condiții decente și posibilitatea gratuității pe mijloacele de transport în comun, extinderea traseelor în oraș, despre asfaltări, pavele, trotuare, curățenia orașului, cimitirul uman, canalizarea de la Slobozia Nouă, despre posibilitatea existenței unor „leagăne”, unde mamele care nu doresc să-și crească bebelușii să aibă unde-i lăsa, despre câinii fără stăpân, dar și despre comportamentul stăpânilor de câini care nu curăță în urma lor, dar și despre necesitatea unor piste pentru bicicliști.

„Avem prins într-un program, amenajarea pistelor pentru bicicliști. Chiar în planul de mobilitate urbană care va fi în dezbatere publică în 5 septembrie și la care vă invit să participați, avem prins în proiect unde să fie zone pentru pietoni, pentru bicicliști și pentru autovehicule. (…) Tot în planul de mobilitate urbană avem crearea mai multor rute de transport în comun. Vom vedea cât de eficient va fi și cine va fi interesat să participe la o licitație pentru alte trasee. (…) Avem în vedere, de asemenea, crearea unui Serviciu Public de Transport în Comun al nostru, al primăriei, cu mijloace de transport noi, moderne, ecologice. Ne va fi mai ușor atunci să stabilim noi traseele, să le modificăm… (…) Știu că lucrurile nu stau foarte bine, dar sunt convins că vom accesa acele fonduri europene, vom aduce 15 mijloace de transport noi, ecologice și ne va fi foarte ușor să vă oferim calitate în serviciile publice de transport”, a mai spus primarul.

Pensionarii au ridicat și problema înființării unui dispecerat unic la primărie, unde ei să poată suna și să reclame problemele întâmpinate în diverse instituții, societăți comerciale, cu diverse persoane etc., lucru imposibil totuși de realizat.

„Vreau să vă spun că problemele ridicate de dumneavoastră nu vor fi trecute pe o foaie care va fi uitată undeva. Peste două săptămâni vom reveni în fața dumneavoastră, în aceeași formulă și vă vom răspunde foarte clar ce am făcut, ce mai este de făcut și ce probleme au mai apărut. La toate sesizările cetățenilor care vin în scris, pe internet, sau prin orice alt mijloc de comunicare, vom încerca să găsim soluții. A fost o discuție constructivă și vă mulțumim pentru semnalele de alarmă pe care le-ați tras. Sunt multe lucruri de făcut.Încercăm să le rezolvăm de la bază, așa cum începi la o casă, cu fundația”, a adăugat Adrian Mocioniu.

De asemenea, pensionarii și-au arătat disponibilitatea de a spriji noua conducere a primăriei, dacă li se va solicita ajutorul și vor încerca să nu fie cârcotași, doar de dragul de a reclama.