comenzi la domiciliu cliseru.ro

Pe fir de tradiție, la Sf. Gheorghe

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/05/2013 | Locale Ialomita

O mulțime de oameni s-a strâns, sâmbătă, 11 mai, în centrul comunei Sf. Gheorghe, pentru a participa, împreună cu reprezentanții administrației locale, la cea de-a doua ediție a sărbătorii satului „Pe fir de tradiție”.

Sf Gheorghe - Pe fir de traditie 03

 
Manifestarea a început în jurul orei 12.00, cu un program artistic oferit de elevii Școlii Gimnaziale din satul Malu, urmat de o reprezentație de teatru cu marionete pentru copii.

De la ora 15.00, Elena Gârbăcea și invitații săi, Lucia Lazăr, Ioana Marin, Narcisa Băleanu, Nicu Mata și Gabriel Dumitru au susținut un moment folcloric de excepție.

Deși cei mai mulți dintre ei sunt tineri interpreți de muzică populară, acest lucru nu a contat, toți oferind publicului un spectacol pe care participanții îl vor ține minte.

Totodată, pe parcursul evenimentului au avut loc decernări de diplome pentru familiile ce sărbătoresc 50 de ani de căsătorie, pentru veteranii și văduvele de război, dar și pentru fiul sau fiica satului, la împlinirea vârstei de 18 ani.
Un moment folcloric de excepție a fost oferit și de Florin Vasilică și grupul Teleormanul, cântecele lui Liviu Vasilică, tatăl său, devenind, astfel, nemuritoare.

În prezent, Grupul Teleormanul, sub conducerea lui Florin Vasilică, susţine recitaluri artistice autentice în spectacole, emisiuni şi manifestări cu caracter privat, continuând ceea ce i-a fost lăsat moştenire de regretatul Liviu Vasilică.
Poate cel mai așteptat moment al zilei a fost prestația formației Generic cu Dan Ciotoi. Acesta a încântat audiența cu melodii care au făcut furori în anii ´80 și pe care mulți dintre români nu le-au putut uita.

În final, Minodora Dediș, participantă și câștigătoare la Festivalul de muzică ușoară de la Amara, a interpretat mai multe piese de diverse genuri muzicale, fiind foarte aplaudată de public.

Evenimentul organizat de primarul Livia Gomes și Consiliul local s-a dovedit a fi un real succes, locuitorii comunei Sf. Gheorghe petrecându-și o zi de weekend cu zâmbet și voie bună.