PDL Ialomiţa solicită demisia inspectorului şcolar general al IŞJ Ialomiţa, Otilia Dumitru

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Comunicat de presă

PDL Ialomiţa solicită demisia inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, Otilia Dumitru, pentru cele întâmplate la Bacalaureat în acest an. Ialomiţa a înregistrat două recorduri în 2012, care au atras şi atrag comentarii la nivel naţional, nu pentru că învăţământul din judeţ a atins cine ştie ce performanţe, ci pentru că aici profesorii iau mită pentru a-şi trece cu bine elevii peste acest examen, iar rezultatele ne plasează pe ultimul loc în ceea ce priveşte rata de promovabilitate. La prima sesiune, a fost dosarul „Mită pentru BAC”, în care mai mulţi profesori au fost iniţial reţinuţi şi sunt cercetaţi penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Printre aceste cadre didactice s-a numărat şi un proaspăt director de liceu, numit pe criterii de competenţă… politică de chiar Otilia Dumitru. Dacă scandalul a zguduit învăţământul ialomiţean, fotoliul de şef ocupat de Otilia Dumitru a rămas nemişcat. La a doua sesiune, Ialomiţa a ieşit iarăşi în evidenţă, plasându-se pe ultimul loc la rata de promovabilitate, care este de sub 10%. Efectul lecţiilor gratuite organizate pentru candidaţi, cu toate meritele asumate de inspectorul şcolar general, se vede în rezultate.

Otilia Dumitru trebuie să îşi dea demisia şi să îşi asume acest eşec. Mai ales că, de la numirea în funcţie, a părut mai interesată de schimbarea din funcţie a directorilor de grădiniţă, şcoală sau liceu, decât de îmbunătăţirea calităţii învăţământului ialomiţean. A numit pe aceste posturi persoane devotate USL, alianţă din care şi Otilia Dumitru face parte, chiar dacă pentru a-şi atinge scopurile stabilite la partid a fost nevoită să recurgă la ameninţări, presiuni exercitate asupra celor care au refuzat iniţial să-şi părăsească funcţiile.

Demisia Otiliei Dumitru se impune cu atât mai mult cu cât este obişnuită să pună în practică politica de partid, nu politica adecvată pentru a aduce un plus de calitate în sistem.

Nu ne facem iluzii. Demisia este un gest de onoare, iar onoarea este o calitate pe care nu o au mulţi. Trebuie să ne amintim doar de perioada de la finele anului 2009, când, pentru a evita demiterea din funcţia de inspector general adjunct, a obţinut concedii medicale de la un doctor, coleg de partid; în timp ce sănătatea nu-i permitea să se prezinte la locul de muncă, inaptul medical Otilia Dumitru făcea campanie electorală şefului său de partid din acea vreme, ceea ce presupunea şi deplasarea în comunele de care răspundea politic.

Biroul de Presă – PDL Ialomița