PDL Ialomița: Replică la protestul unui parlamentar: S-au întors Pocorii!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

„Disperată că nu va mai obţine un alt mandat de parlamentar, pentru că nu mai are la dispoziţie bugetul statului din care să facă „donaţii” generoase bugetelor locale administrate de primarii dispuşi să-i lipească afişele pe garduri şi să-i întindă bannerele între stâlpii de iluminat public, deputatul Cristina Ancuţa Pocora iese la atac. În loc să explice electoratului de ce, deşi chiuleşte de la locul de muncă, încasează zeci de milioane de lei drept indemnizaţie, pentru transport, cabinet parlamentar etc., liberalul de Bucureşti cu mandat pe Colegiul Feteşti – Ţăndărei se lasă lovit de amnezie şi, vorbind despre prezent, uită trecutul.

Din respect pentru calitatea de mamă pe care o are, nu amintim de cucuiele făcute prestând în politică şi nici de materialele diverse din mass-media centrală care o plasau în diverse locuri şi poziţii (tot la politică ne referim).

Doamna Colegiului 1 la Camera Deputaţilor uită că a avansat în politică în 2005, când a fost numită consilier la cabinetul unui ministru în Guvernul Tăriceanu 1, după ce alegerile parlamentare din 2004 au fost câştigate de liberali şi democraţi (Alianţa D.A.). Ce activitate politică a dus în Ialomiţa până la alegerile parlamentare din 2008? Greşim, a dus, prin 2008, când partidul îi repartizase un loc de candidat într-un colegiu cu care nu avea nici o legătură. În 2008, era secretar de stat pentru Relaţia cu Parlamentul, în Guvernul Tăriceanu 2, după ce liberalii şi-au trădat partenerii de Alianţă şi au dat mâna pe sub masă cu social-democraţii conduşi pe atunci de Geoană. Şi s-a folosit de bugetul de stat, alocând bani publici administraţiilor din Ialomiţa, conduse de primarii care i-au promis susţinere. Îşi mai aminteşte de HG nr.364 din 26 martie 2008, când, înainte de campania electorală de la alegerile locale din iunie, primarii PNL au primit între 5 şi 6 miliarde de lei (lei vechi), iar primarii PSD câte un miliard de lei? Dar de ţeapa trasă bugetului de stat în 24 septembrie 2008, înainte de campania electorală pentru alegerile parlamentare, când, prin Hotărârea de Guvern nr.1155, localităţile din mediul rural conduse de PSD au primit în medie câte 3,6 miliarde de lei, iar cele cu primari PNL câte 2,6 miliarde de lei?

Cristina Ancuţa Pocora se arată deosebit de grijulie cu bugetul de stat în prezent, dar uită cum l-a gestionat alături de colegii de partid atunci când ocupau Palatul Victoria. Mai uită şi că, numită de acelaşi Guvern Tăriceanu în diverse Consilii de Administraţie (ex. Loteria Română, AFER) câştiga o jumătate de miliard de lei, în 2008.

Vorbeşte acum de fraudă, dar cum se pot interpreta cadourile din bugetul de stat făcute către primarii prieteni sau veniturile proprii obţinute din funcţii la care nu ar fi putut accede dacă nu ar fi făcut parte din Guvernul României?

Iar faptul că a stat doar un an acasă cu fetiţa sa, renunţând la indemnizaţia pentru creşterea copilului pentru o perioadă de 12 luni, spune multe despre mama Cristina Ancuţa Pocora. Dar şi că nu a vrut să renunţe la toate privilegiile pe care i le oferă funcţia de deputat.

Îi recomandăm ca, înainte să-i analizeze pe alţii, să îşi evalueze propria activitate, de la primul pas în politică şi până astăzi”. (Biroul de presă PDL Ialomița)