comenzi la domiciliu cliseru.ro

Patru persoane reţinute și două cercetate pentru tăiere ilegală de arbori

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/02/2012 | Lege si Ordine

Patru persoane au fost reţinute de poliţiştii ialomiţeni, pe bază de ordonanţă de reţinere, pentru o perioadă de 24 ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere şi furt de arbori, fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al inspectoratului.

Miercuri, 8 februarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat, în vârstă de 45 ani, din municipiul Urziceni, despre faptul că persoane necunoscute au tăiat şi sustras aproximativ 25 arbori din cadrul Cantonului Silvic Moldoveni, cu ajutorul unor drujbe.

Joi, 09 februarie, făptuitorii au fost identificaţi ca fiind patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 ani, domiciliaţi pe raza comunelor Coşereni, Dridu şi Moviliţa. Cantitatea de material lemnos sustrasă a fost recuperată în totalitate şi restituită Cantonului Silvic Moldoveni, în vederea valorificării. Cei în cauză au fost prezentați vineri, 10 februarie a.c. Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni cu propunere de arestare preventivă.

Alţi doi tineri de 19, respectiv 22 ani, ambii din comuna Făcăeni, sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori din zonele forestiere şi furt de arbori tăiaţi din perdelele de protecţie. Suspecţii, în noaptea de 08/09 februarie a.c. au tăiat şi sustras patru arbori specia plop euro-american din zona de competenţă a Ocolului Silvic Feteşti.  Poliţiştii au identificat la scurt timp făptuitorii, reuşind recuperarea întregului prejudiciu.