comenzi la domiciliu cliseru.ro

Patru bărbați din Vlădeni, reținuți pentru tâlhărie, furt şi lipsire de libertate, eliberați de instanță, dar nu vor putea părăsi localitatea

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/10/2012 | Lege si Ordine

Patru persoane reţinute de poliţiştii ialomiţeni pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, furt calificat şi lipsire de libertate în mod ilegal

 Miercuri, 24 octombrie, poliţiştii ialomiţeni au reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 34 ani, toţi din comuna Vlădeni, cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, furt calificat şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Faptele au fost reclamate poliţiei la sfârşitul lunii septembrie a.c., de către un bărbat de 51 ani, din comuna Făcăeni, care a sesizat faptul că paznicul unei ferme din comună a fost agresat şi ameninţat de mai multe persoane necunoscute, cu scopul de a sustrage bunuri.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că în noaptea de 29/30 septembrie a.c., după ce au consumat băuturi alcoolice, suspecţii s-au deplasat cu un atelaj hipo la ferma în cauză cu intenţia de a sustrage bunuri. Sesizând prezenţa hoţilor, paznicul, un bărbat de 59 ani din comuna Făcăeni, a ieşit să verifice ferma, moment în care a fost lovit cu bâte şi cu picioarele de către suspecţi.

Pentru a nu fi recunoscuţi, bărbaţii i-au solicitat victimei să-şi acopere capul cu haina, apoi l-au dus într-o anexă şi sub ameninţări l-au ţinut imobilizat aproximativ o oră şi jumătate sub patul care se afla în încăpere.

Victima a fost păzită pe rând de suspecţi, timp în care ceilalţi sustrăgeau porumb şi pepeni din culturile aflate în paza acestuia. După comiterea furturilor, bunurile sustrase au fost lăsate la domiciliul unuia dintre suspecţi. Prejudiciul cauzat se ridică la suma de aproximativ 1.800 lei.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor desfăşurate, poliţiştii au finalizat documentarea activităţii infracţionale şi au reuşit identificare suspecţilor, precum şi reţinerea acestora.

În cursul zilei de joi, 25 octombrie a.c., suspecţii au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti cu propunere de arestare preventivă, ocazie cu care instanţa a dispus luarea măsurii preventive de interzicere a părăsirii localităţii de domiciliu pentru 29 de zile, faţă de cele patru persoane.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️