comenzi la domiciliu cliseru.ro

Pasaj rutier la Drajna. Finanțarea proiectului începe din 2016

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/11/2015 | Locale Ialomita

La finele lunii septembrie, liberalii ialomițeni inițiau un demers fără precedent legat de bariera feroviară de la Drajna, unde traficul este deseori blocat minute în șir, iar cozile sunt kilometrice.

Aceștia au întocmit o petiție prin care solicita CNADNR finanțarea unei lucrări de construcție a unui pasaj suprateran la Drajna, între DN3A, DN21 și magistrala CFR.

Demersuri s-au făcut și din punct de vedere administrativ, atât din partea Consiliului Județean Ialomița cât și Consiliului Județean Călărași, având în vedere că „bariera” se află pe teritoriul județului vecin, dar afectează, în principal, traficul rutier pe DN21 Slobozia – Drajna.

În urma demersului liberalilor s-au strâns în jur de 800 de petiții din partea cetățenilor nemulțumiți.

Răspunsul din partea CNADNR a venit, însă, la Consiliul Județean Ialomița, la nici două luni de la inițierea demersurilor, deși la început nimeni nu voia să audă de o astfel de investiție, susținându-se că nu este posibilă acum, ci, poate, într-un termen mediu sau lung.

„În premieră, CNADNR răspunde solicitărilor noastre și ne anunță că pentru anul viitor va începe finanțarea pasajului de la Drajna. Este un succes multiplu, pentru toată lumea. Trebuie să insistăm în demersurile noastre pentru ca la începutul anului viitor să avem o finanțare consistentă și să nu fie doar un mic studiu acolo”, a declarat Ioan Martin, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița în cadrul ședinței extraordinare de consiliu susținută joi, 19 noiembrie.

Petiție pentru pasaj rutier la Drajna, inițiată de PNL Ialomița. Descarcă formularul