comenzi la domiciliu cliseru.ro

Partidul Ecologist Român va susține candidatura lui Radu Paros la primăria Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/03/2012 | Locale Ialomita

Sâmbătă, 24 martie, odată cu lansarea filialei Ialomița a Partidului Ecologist Român, reprezentanții acestei formațiuni au anunțat că vor susține necondiționat candidatura lui Radu Paros, „unul dintre cei mai curați politicieni, încă la Partidul Democrat Liberal”, la funcția de primar al municipiului Slobozia

radu parosReprezentanții PER spun că au decis să-l susțină pe actualul consilier local și șef la Ambulanță în urma unor studii sociologice efectuate încă de anul trecut pe mai mulți candidați, studii în urma cărora Radu Paros s-ar clasa printre primii trei cu șanse de a ocupa funcția de primar.

„Leopardul” protejat de verzi

Prezent la eveniment, Radu Paros s-a arătat oarecum surprins de propunerea „verzilor”, catalogată de acesta ca „onorantă”. În realitate, însă, mișcarea este una previzibilă, dar avantajoasă pentru Paros, care arată acum democrat-liberalilor că poate, are cu cine și cu ce, având în vedere că, la ora actuală, partidul din care face parte îl clasează undeva pe lista de consilieri locali.
„Vă mulțumesc foarte mult pentru propunere, chiar mă onorează. Deocamdată, eu nu am luat nicio decizie, dacă o să candidez sau nu. Probabil că voi candida. M-ați luat pe nepregătite…”, afirma Paros.

Pe de altă parte, prin susținerea lui Radu Paros de către Partidul Ecologist, PDL ar putea câștiga mai mulți oameni în administrația locală, în condițiile în care se are în vedere  formarea unei alianțe între PER și PDL sau încheierea de protocoale de colaborare la nivel județean.
„PER este în negocieri cu PDL pentru formarea unei alianțe, fie la nivel național, fie la nivel județean. În unele județe deja există un protocol de colaborare, dar nu este o regulă generală.
Chiar dacă se va forma o alianță sau nu, susținerea va exista”, spunea un reprezentant al PER.
La fel a dat de înțeles și Radu Paros prin declarația sa: „sper ca împreună cu PER și PDL să facem o echipă curată, pentru o Slobozie mai curată, chiar dacă trebuie să facem curățenie și în clasa politică. Mult succes organizației și să auzim de bine”.

Cristian Manea, numit președintele PER

În cadrul ședinței de constituire a PER în județul Ialomița, care a durat aproximativ 13 minute, a fost anunțat și președintele organizației județene, un om care nu a mai făcut politică: Cristian Manea. Acesta spunea că susține cu tărie „direcțiile, obiectivele PER privind promovarea responsabilităților pentru mediu, a tinerilor, non violenței în toate sferele și domeniile de activitate”.
„Știu că este un drum necunoscut, cu multe obstacole, însă prin prezența dumneavoastră aici am convingerea că voi reuși să ating obiectivele PER în județul Ialomița”, declara Manea.

La eveniment au mai participat vicepreședinții PER, Ovidiu Demetrescu și Tatiana Briotă, dar și reprezentanți ai Biroul Permanent Județean, precum Stere Storin, Ionel Pasici, Magdalena Dăncilă, Zamfir Ionel, Daniel Gheorghe, Alexandru Boștină și alții, dar și invitați de la alte partide, Ioan Nica președintele UNPR Ialomița și Ionuț Bădiță – Partidul Poporului Dan Diaconescu.
Așadar, verde, portocaliu, roșu, galben, mov sau cine mai știe ce culori se inventează doar de dragul politicii, toți au același scop. Acela de a promova, de a obține o funcție, de a încerca să schimbe ceva, fie în viața personală, fie în cea a comunității din care fac parte.