comenzi la domiciliu cliseru.ro

Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/04/2013 | Locale Ialomita

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2013 inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare, în anul școlar 2013 – 2014. De asemenea, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare la solicitarea părinților, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Copilul poate fi înscris automat la școala de circumscripție, iar în limita locurilor libere, la o altă unitate de învățământ. Părintele poate solicita ca locul la școala de circumscripție să fie rezervat, în cazul în care copilul nu este acceptat la o altă unitate de învățământ pentru care părintele a făcut opțiunea.

Înscrierile au loc în două etape. Prima etapă se desfășoară între 2 și 22 aprilie, iar a doua va avea loc între 8 și 17 mai, dacă după prima etapă copiii nu sunt cuprinși în nicio unitate de învățământ. În acest caz, părinții vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

Părinții, dar și alte persoane interesate pot obține, gratuit, informații referitoare la înscrierea copiilor în învățământul primar la Telverde 0 800 816 243.

La nivel de județ, există 127,5 de clase pregătitoare aprobate (o clasă simultan) în care există 2.317 locuri rezervate circumscripției, dintre acestea 875 fiind libere. La clasă tradițională există 123,5 clase aprobate și 4 clase la clase step by step.

Până la ora actuală au fost valide la step by step 57 de cereri, iar la limba română – tradițională 1.347 de cereri.

Carmelusca Preluca„Avem 1.221 de cereri pentru circumscripții, iar pentru alte unități 183 de cereri. De asemenea, avem 68 de cereri cu opțiunea de revenire la circumscripția de care aparține, în cazul în care nu mai sunt locuri în alte părți unde a optat părintele. Au mai rămas de încărcat în aplicație 913 cereri din toți copiii recenzați”, a declarat inspectorul general adjunct Carmelușca Prelucă.

Aceasta susține că „bătaia” cea mai mare pe locurile existente în clasele pregătitoare este în Slobozia, la Liceul de Artă existând 53 de cereri valide, dintre acestea 17 fiind din alte circumscripții, la Școala nr. 3 există 96 de cereri, 47 fiind din alte circumscripții, iar la Școala gimnazială „Sf Andrei” există 93 de cereri valide, din care 14 din altă circumscripție.