comenzi la domiciliu cliseru.ro

Pariezi sau joci Poker on-line? Riști doi ani de închisoare!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/06/2014 | Stiri nationale

La momentul actual, pe teritoriul României, nu există nicio licență sau autorizație emisă pentru organizarea de jocuri de noroc on-line.

În prezent, în România, domeniul jocurilor de noroc on-line este în plină ascensiune, iar importanța economică a sectorului este în continuă creștere. În anul 2013, serviciile de acest gen au înregistrat venituri anuale de sute de milioane de euro, ceea ce reprezintă o parte semnificativă din întreaga piață a jocurilor de noroc. La sfârșitul anului precedent, se estima că volumul veniturilor din jocuri de noroc on-line se va dubla în următorii cinci ani.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este o instituție nou creată, ȋn subordinea Guvernului României, cu patrimoniu şi buget propriu, finanțat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Oficiul urmăreşte autorizarea operatorilor locali de jocuri de noroc şi asigură şi suportul tehnic pentru monitorizarea lor.

Prin înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, prin apariția O.U.G. nr.20/2013, în luna aprilie 2013, Guvernul României a promovat un principiu european care permite gestionarea unică a domeniului jocurilor de noroc în ţara noastră, fiind pentru prima oară când autorizarea, controlul şi monitorizarea jocurilor de noroc sunt realizate de o singură instituţie.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă fapta oricărei persoane care participă la activităţi de joc de noroc

care nu sunt autorizate pe teritoriul României, organizate prin intermediul sistemelor de comunicaţii de tip internet, sisteme de telefonie fixă ori mobilă sau a oricăror mijloace asimilat (art.25 lit.k din O.U.G. nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc).

Marketingul, reclama și publicitatea sunt strict interzise pentru jocurile de noroc care nu sunt autorizate în România.

Desfășurarea oricăror activități cu caracter promoțional pentru jocurile de noroc neautorizate constituie contravenție și se pedepsește cu amendă de la 50.000 – 100.000 lei (art.26 din O.U.G. nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc).

sursa: Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️