comenzi la domiciliu cliseru.ro

Părăsirea lucrărilor ședinței Consiliului Județean nu mai constituie abatere

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/04/2018 | Politica

Consilierii județeni au aprobat joi, 26 aprilie, modificarea regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Județean Ialomița. Modificarea vizează abrogarea prevederii potrivit căreia părăsirea de către consilierii județeni a lucrărilor ședințelor consiliului județean constituie abatere.

Așadar, în momentul în care un consilier va părăsi lucrările ședinței nu se mai consideră abatere, deoarece, susțin inițiatorii proiectului, în perioada de desfășurare a acestora pot apărea situații neprevăzute care să ducă la părăsirea de îndată a lucrărilor.

„De asemenea, inițiativa abrogării acestei prevederi survine și ca urmare a studierii practicii similare existente la nivelul autorității legiuitoare supreme a țării, Parlamentul, cât și la nivelul instituțiilor europene, unde părăsirea lucrărilor ședinței nu este considerată abatere”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Reamintim că în cel puțin două ședințe ale consiliului județean au existat situații în care unii consilieri au fost nevoiți să iasă din sală pentru câteva minute, din diverse motive, fiind sancționați, conform regulamentului, de către președintele Consiliului Județean, ba cu avertisment, ba cu mustrare publică.

Citește și: 

Ialomița: Episodul „regulamentul pentru pipi”, partea a doua