Organizația Salvaţi Copiii ajută 118 familii cu 354 de copii, grav afectate de căderile de zăpadă din judeţele Ialomiţa şi Constanţa.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Organizaţia „Salvaţi Copiii” ajută copiii şi familiile grav afectate de căderile de zăpadă din judeţele Ialomiţa şi Constanţa şi transmite un apel către companii şi persoane fizice pentru sprijinirea acestui demers.

ajutoare copii ialomita

Având în vedere accesul îngreunat din ultima perioadă, Salvaţi Copiii colaborează cu Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratele de Jandarmi judeţene în acest demers. De asemenea, reprezentanţi ai Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vor participa la distribuirea pachetelor.

Suportul constă în alimente de bază (conserve, orez, ulei, făină, fructe, fasole, mălai, zahăr, paste făinoase, bulion, dulciuri) şi va fi distribuit astăzi în comunele Griviţa şi Săveni din judeţul Ialomiţa şi luni, 10 februarie, în comunele Corbu şi Cogealac, judeţul Constanţa.

Ca urmare a căderilor masive de zăpadă din ultima perioadă, cea mai mare parte a localităţilor din cele două judeţe au fost afectate, iar în judeţul Constanţa o parte a drumurilor judeţene şi comunale sunt încă închise, localităţile aferente acestora fiind în continuare izolate.

„Pentru familiile cu copii mici situația este foarte dificilă, de aceea solicităm ajutorul companiilor și persoanelor fizice să doneze, pentru a oferi în special alimente. Sperăm ca sprijinul nostru să le facă mai uşoară perioada aceasta”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii.

organizatia salvati copiii

Salvaţi Copiii România transmite un apel către companii şi persoane fizice să sprijine demersul de ajutorare a familiilor cu copii din zonele afectate de căderile de zăpadă. Orice donaţie este binevenită şi poate fi făcută în contul nostru:

Salvaţi Copiii România:
RO15RNCB0071011434790005 (lei),
Banca BCR Sucursala Plevnei, BIC / SWIFT: RNCBROBU,
Cod unic: 3151288.

Sau online http://www.salvaticopiii.ro/?id2=doneaza&id3=formular, precizând “Fondul pentru situaţii de urgenţă”.

Pentru informaţii suplimentare:

Alexandra Boeriu, Coordonator comunicare şi strângere de fonduri Organizaţia Salvaţi Copiii
Tel: 0744 360 446, e-mail: [email protected]
Anca Stamin, Coordonator programe Organizaţia Salvaţi Copiii
Tel: 0745 039 084, e-mail: [email protected]
Implicarea Salvaţi Copiii România în sprijinirea copiilor afectaţi de calamităţi naturale

Salvaţi Copiii a răspuns, de-a lungul anilor, situaţiilor de dificultate cu care s-au confruntat familiile afectate de calamităţi naturale şi s-a mobilizat urmărind cu prioritate ajutorarea copiilor provenind din familiile sinistrate.

În 2005 au fost reabilitate şcoala şi grădiniţa din Năneşti (Vrancea), iar 120 de copii din această localitate au beneficiat de tabere la mare şi la munte.

În 2006, evaluarea şi reabilitarea grădiniţei din Chiselet (Călăraşi) şi şcolii din Rast (Dolj), înfiinţarea de grădiniţe în comunele Spanţov (Călăraşi) şi Chiselet şi evaluarea şi consilierea psiho-socială au avut ca beneficiari 3.500 de copii.

În 2008, după evaluarea realizată în teren de echipele locale, 1.538 de copii din judeţele Suceava şi Iaşi au primit ajutor de urgenţă, 237 au fost incluşi în programe educaţionale zilnice, iar pentru 176 de copii au fost organizate 6 tabere.

Campania de strângere de fonduri „Ajută apele să se retragă şi din ochii lor” derulată în 2010 pentru sinistraţii din judeţele Suceava şi Botoşani, a asigurat pentru 900 de copii ajutoare de imediată necesitate, 300 dintre ei, aflaţi în situaţie critică, care nu mai aveau unde locui, fiind cazaţi în tabere şcolare şi integraţi într-un program de recuperare psiho-emoţională.

În 2013, în urma inundaţiilor severe din judeţul Galaţi, Salvaţi Copiii a oferit sprijin pentru 357 de copii din localităţile Cudalbi, Pechea, Costache Negri şi Cuca, a contribuit la reamenajarea şi dotarea dispensarului medical din comună Cuca şi la dotarea cu cărţi  a bibliotecii şcolare din Costache Negri, iar 48 de consilieri şcolari au fost instruiţi în vederea asigurării de suport psihologic pentru copiii traumatizaţi în urma inundaţiilor. Toate acestea reprezintă exemple de implicare a voluntarilor şi specialiştilor Salvaţi Copiii prin activităţi de refacere a unităţilor de învăţământ şi acţiuni de recuperare psihologică destinate copiilor şi familiilor lor din zonele sinistrate.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 22 de ani de activitate, peste 760.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children Internaţional, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.