comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ordin de protecție provizoriu emis de poliţiştii ialomițeni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/07/2019 | Lege si Ordine

La  data de 01 iulie a.c., în jurul orei 18.00, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, din localitatea Ograda, despre producerea unui conflict la domiciliul său.

 Sosiți la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, de 34 de ani, concubinul femeii, care, pe fondul consumului de alcool, ar fi agresat-o.

În cauză, a fost întocmit formularul de evaluare a riscului, fiind impusă măsura emiterii ordinului de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile, prin care s-a dispus ca bărbatul să părăsească temporar locuința și să păstreze o distanță minimă de 50 de metri față de victimă.

Ordinul de protecție a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia,  bărbatul, de 34 de ani, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

 Începând cu data de 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

 Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA