Orașe verzi pentru tineri. Cum pot primăriile să se implice? Studiu de caz: Slobozia
Primarul municipiului Slobozia – Dragoș Soare, directorul APM – Laurențiu Ghiauru, Marin Ștefan de la Garda de Mediu, Nicoleta Militaru – coordonator proiect Erasmus+ „Act4Env”, alături de alți invitați, vor participa la o dezbatere online cu tema „Orașe verzi pentru tineri”.
Cei mai mulți copii români sunt afectați de calitatea aerului pe care îl respiră (67%), conform unui studiu lansat în acest an de către Salvați Copiii. 7 din 10 copii sunt interesați de teme legate de mediu, între care schimbările climatice ocupă un rol important. Același studiu realizat de organizația antemenționată ne indică faptul că 78% dintre acești reprezentanți ai tinerei generații sunt dispuși să facă schimbări în viața lor pentru a ameliora aceste probleme de mediu.
Având în vedere faptul că Uniunea Europeană a declarat anul 2022 ca fiind Anul European al Tineretului, în cadrul Acceleratorului de implicare civică pentru tineri, proiect organizat de Societatea Academică din România în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Activă, vom organiza o serie de dezbateri pornind de la preocupările generației Z.
În data de 18 februarie, începând cu ora 14:00, va avea loc evenimentul online Orașe verzi pentru tineri. Cum pot primăriile să se implice? Studiu de caz: Slobozia
În cadrul evenimentului, alături de invitații noștri, (primarul municipiului Slobozia – Dragoș Soare, directorul APM – Laurențiu Ghiauru, Marin Ștefan de la Garda de Mediu, Nicoleta Militaru coordonator proiect Erasmus+ „Act4Env”, etc), vom încerca să oferim răspunsuri complexe la următoarele întrebări, fără a ne limita la acestea:
- Cum pot sprijini tinerii autoritățile în tranziția verde și digitală?;
- Ce rol joacă educația pentru mediu în facilitarea acestui proces de tranziție?;
- Care sunt acțiunile prin care autoritățile doresc să se implice în transformarea orașelor în comunități verzi, reziliente și prietenoase cu tinerii?;
- Care sunt planurile autorităților publice locale în vederea ameliorării problemelor legate de mediu din Slobozia?
Evenimentul va avea loc prin intermediul platformei Zoom și va fi transmis live pe pagina Societății Academice din România, cel mai longeviv think-tank din ţară în ceea ce privește buna guvernare și politicile de integrare europeană. În speranța că ne veţi onora cu participarea la această dezbatere, ne puteți confirma prezența prin completarea formularului de mai jos:
https://forms.gle/hyDA9Sv7JEiM8udU6
Antonia Pup, 0721 635 522, Coordonator advocacy, Societatea Academică din România
Sebastian Ologu, 0721576057, Inițiator de proiect Slobozia curată