comenzi la domiciliu cliseru.ro

OCPI Ialomița: Drept la replică

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/01/2020 | Locale Ialomita

Alineatul 6 al articolului 30 din Constitutia Romaniei prevede faptul ca Libertatea de exprimare NU poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.

Filiala judeteana a Partidului Social Democrat a incalcat aceasta prevedere printr-un comunicat de presa din data de 24 ianuarie 2020, ce face referire la “incompetenta actualei conduceri a OCPI Ialomita”, comunicat care a fost publicat in mai multe ziare locale.

Consider ca scopul acestuia a fost inducerea in spatiul public a unei idei false, potrivit careia, din culpa conducerii institutiei s-a pierdut suma de 1,2 milioane de euro alocate in luna decembrie pentru continuarea Programului National de Cadastru si Carte Funciara.

In luna noiembrie, mai exact in data de 21.11.2019, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a transmis o circulara referitoare la suma alocata judetului Ialomita pentru continuarea acestui program, fara a avea atasate normele de procedura specifice pentru a demara Finantarea VI, normele nefiind publicate. Tin sa mentionez ca la data primirii acestei circulare, director al OCPI Ialomita era domnul Stef Marius Vasile. Din data de 5 decembrie 2019, acesta ocupa functia de Sef Birou Inregistrare Sistematica din cadrul OCPI Ialomita, functie ce implica direct responsabilitati privind lucrarile de inregistrare sistematica realizate pe sectoarele cadastrale. Din aceste pozitii, nu a luat nici o masura pentru demararea procedurilor specifice etapei VI din cadrul Planului National de Cadastru si Carte Funciara. Domnul  Stef Marius Vasile este una dintre propunerile PSD Ialomita pentru functia de primar al municipiului Slobozia, conform articolului aparut in Tribuna Ialomitei din data de 10.01.2020, ceea ce ma face sa inteleg ca nu intamplator comunicatul in cauza este transmis chiar de catre Partidul Social Democrat.

Numirea mea in functie a survenit in data de 5 decembrie 2019, iar din acel moment una dintre preocuparile principale a fost continuarea acestui Program National. In data de 10.12.2019, ANCPI a transmis o adresa privind aprobarea Procedurii (Ordinul nr.819/2016), aceasta facand referire la continuarea Finantarii pe acest Program, dar pe etapa a II a. Astfel, OCPI Ialomita a procedat la prelungirea termenului contractelor de finantare incheiate in anul 2017 (Finantare II), prin intocmirea a 30 de acte aditionale pentru urmatoarele UAT-uri: Adancata, Armasesti, Boranesti, Bordusani, Bucu, Ciulnita, Cocora, Colelia, Dridu, Fierbinti-Targ, Gheorghe Lazar, Giurgeni, Grivita, Jilavele, Maia, Manasia, Mihail Kogalniceanu, Milosesti, Moldoveni, Munteni Buzau, Ograda, Rosiori, Sarateni, Saveni, Sfantu Gheorghe, Stelnica, Suditi, Traian, Valea Macrisului, Vladeni.

De asemenea, in cursul lunii decembrie au fost verificate documentele depuse la OCPI Ialomita in vederea efectuarii platilor si achitate un numar de 6 UAT-uri: Valea Macrisului, Giurgeni, Sfantu Gheorghe, Saveni, Ciulnita, Colelia.

Revenind la minciuna transmisa de catre PSD, mentionez faptul ca suma alocata judetului nostru pentru continuarea Programului National de Cadastru si Carte Funciara nu a fost pierduta, urmand a fi realocata pe Procedura VII, conform adresei numarul 666 din data de 27.01.2020 inaintata Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

In data de 27.01.2020 i-am solicitat domnului Stef Marius Vasile o nota explicativa cu privire la demersurile intreprinse pentru demararea Finantarii VI, dar pana la acest moment nu am primit nici un raspuns.

  Mihalcea Tanase, director al OCPI Ialomita

În legătură cu: PSD: Noua conducere a OCPI Ialomiţa şi-a demonstrat deja incompetenţa. 1,2 milioane de euro, pierdute în decembrie