comenzi la domiciliu cliseru.ro

O „ploaie de vară”, la Slobozia. FOTO & VIDEO

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/07/2018 | Locale Ialomita

Județul Ialomița s-a aflat joi, 5 iulie, sub cod galben de ploi, în special pe zona Slobozia, Urziceni, urmat de un cod portocaliu pe estul județului, zona Țăndărei, Făcăeni, Mihail Kogălniceanu, Giurgeni etc, care anunța cantități de apă de peste 45 – 50 litri pe metrul pătrat. În realitate, însă, cantitățile estimate au fost aproape duble…

Potrivit datelor oficiale, au căzut 84 l/mp în aproximativ o oră. Un punct nevralgic pe harta situațiilor de urgență l-a reprezentat surparea străzii General Magheru, din cartierul Bora, care pune în pericol rețelele de utilități.
Şi la această oră, DADP Slobozia intervine împreună cu SC Urban SA şi ISU Ialomița pentru evacuarea apei din curțile şi casele populației, cu toate mijloacele şi utilajele din dotare.

Ceea ce părea a fi o ploaie de vară, catalogată cu cod galben, s-a dovedit a fi mai mult decât atât, mai ales în municipiul Slobozia. Canalizările nu au putut prelua apa, iar mai mult de o oră străzile parcă erau lacuri de acumulare. Zeci de mașini au avut probleme tehnice după ce șoferii au încercat să treacă prin apa care în anumite zone era și de jumătate de metru, cum ar fi bulevardul Unirii (zona E14), zona Feroviarul, dar și pe multe alte străzi din Slobozia. Asta în timp ce de pe margine cetățenii parcă își pândeau „victimele”, pentru a prinde cadre cât mai bune, râdeau și comentau, făcând haz de necaz.

De asemenea, subsolurile mai multor instituții au fost inundate, existând peste 50 de solicitări de intervenție în curți, locuințe, subsoluri în primele momente după ploaie.

Pompierii au acționat cu motopompe pentru extragerea apei din subsoluri, gospodării, locuințe sau alte zone. Probleme au fost și la Urziceni și Bărbulești, unde s-a acționat pentru înlăturarea efectelor ploii.

„Apelurile la 112 sunt de ordinul zecilor și lucrăm la capacitate maximă. Apelăm la înțelegerea cetățenilor, solicitările sunt preluate în funcție de priorități și este nevoie de timp pentru a le acoperi pe toate”, precizau reprezentanții ISU.