comenzi la domiciliu cliseru.ro

O nouă ordine în Consiliul local Slobozia, pentru două proiecte de hotărâre

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/03/2017 | Locale Ialomita

La ultima ședință a Consiliului Local al municipiului Slobozia, desfășurată joi, 23 februarie, s-a înregistrat o premieră. Patru proiecte propuse suplimentar pe ordinea de zi a ședinței au fost votate separat, pentru ca două dintre ele să nu ajungă pe masa consilierilor.

De ani de zile, când se propune suplimentarea ordinii de zi, se votează „la pachet”, apoi fiecare proiect este propus spre dezbatere și vot. Acum, însă, după ce primarul municipiului, Adrian Mocioniu, a propus suplimentarea ordinii de zi cu două proiecte de hotărâre, la scurt timp, secretarul municipiului a propus alte două proiecte, privind validarea mandatelor a doi consilieri locali ai PMP, Turcu Vasilică și Nicu Pericli, în locul lui Radu Paros și Ion Elena.

Așa că primarul a propus votarea separată pentru primele două proiecte pentru a intra pe ordinea de zi, pentru că, după cum s-a exprimat, „sunt proiecte și proiecte”…

Înainte de votul pentru celelalte două proiecte care priveau validarea mandatelor celor doi consilieri, viceprimarul municipiului, Gabi Mușat, a solicitat lămuriri, afirmând că „au fost surprinși” de această suplimentare, deși se știa că urmează o astfel de schimbare. Așa că secretarul municipiului, Valentin Tudoran, s-a conformat și a explicat de ce au apărut aceste două proiecte pe ultima sută de metri:

„În data de 09.02.2017 au fost trimise ordinele prefectului (…) prin care se constată încetarea de drept a mandatelor doamnei Ion Elena și domnului Radu Paros, fiind declarate cele două locuri de consilieri vacante, urmând ca ele să fie ocupate de supleanții de pe lista PMP. Prin adresa noastră din 16.02.2017, s-a solicitat Partidului Mișcarea Populară numele celor doi supleanți care vor ocupa locurile rămase libere ca urmare a încetării mandatelor celor două persoane amintite.

În data de 20.02.2017, prin adresa înregistrată la Consiliul local, (…) PMP Ialomița a comunicat numele celor doi supleanți, respectiv Nicu Pericli și Vasile Turcu. Precizez că cei doi consilieri cărora le-a încetat mandatul au depus la registratură patru certificate de grefă în care se arată că pe de o parte s-a atacat în contencios administrativ hotărârea de eliminare din rândurile partidului, există un dosar prin care se solicită anularea ordinului prefectului de încetare a mandatelor și vacantare, iar pe de altă parte un alt certificat de grefă prin care se solicita instanței suspendarea aplicabilității celor două ordine.

Fiecare a făcut dosar separat. (…) Trebuie să îmi fac datoria și să supun, să solicit această suplimentare a ordinii de zi. Nu am avut timpul fizic necesar să fac înainte pentru că am avut și alte probleme și astăzi am reușit să finalizez tot referatul ca atare”, spunea secretarul.

Însă, degeaba s-a jucat acest teatru! Proiectele nu aveau avizul comisiei juridice, pentru că nu au fost prezentate în comisie, astfel că nu puteau fi promovate în Consiliul Local.

Liberalii au sesizat faptul că prin astfel de tergiversări se observă o oarecare rea-voință, având în vedere că pentru un alt proiect cu care se suplimenta ordinea de zi s-a putut întruni comisia. Însă, secretarul a explicat că a avut un mini-concediu de două zile…pentru rezolvarea unei probleme personale, iar această problemă nu a putut fi rezolvată în timp util. În final, cele patru proiecte cu care se dorea suplimentarea ordinii de zi au fost supuse la vot două câte două…, cele legate de validarea mandatelor fiind respinse, evident.

La finalul ședinței, președintele PMP Ialomița, Gabi Ionașcu, a avut o intervenție prin care reclama faptul că lucrurile nu stau chiar așa cum le-a prezentat secretarul, că adresa Primăriei a ajuns târziu la sediul PMP, și a solicitat ca altădată să fie mai atenți, asta dacă nu cumva a fost intenționat trimisă târziu pentru a nu se mai încadra în termen, dar și acceptarea cât mai curând a validării mandatelor celor doi consilieri propuși.