comenzi la domiciliu cliseru.ro

O delegație a Guvernului Provinciei Jiangxi din Republica Populară Chineză, prezentă în Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/09/2018 | Locale Ialomita

O delegație a Guvernului Provinciei Jiangxi, din Republica Populară Chineză, condusă de WU XIAOJUN – Viceguvernator al Guvernului Provincial Jiangxi a efectuat miercuri, 12 septembrie, o vizită oficială în județul Ialomița.

Scopul vizitei oficiale s-a axat pe promovarea relațiilor de prietenie și cooperare între Provincia Jiangxi și Județul Ialomița, realizarea unui schimb de experiență în domeniile economic, științific, agricultură, comerț, mediul de afaceri și administrație, precum și valorificarea unor oportunități de cooperare în domeniile menționate.

Programul vizitei a cuprins: primirea Delegației Guvernului Provinciei Jiangxi și întâlnirea oficială la sediul Consiliului Județean Ialomița, vizitarea Muzeului Național al Agriculturii Slobozia și cina oficială oferită de Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

La începutul întâlnirii oficiale, Victor Moraru le-a adresat oaspeților din Provincia Jiangxi urarea de ”Bun venit” în Ialomița, remarcând consolidarea relațiilor de colaborare cu reprezentanți ai administrației unor importante provincii din China (Henan și Jiangxi), schimburile de informații și de experiență administrativă specifică din întâlnirile bilaterale fiind relevante pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare.

În intervenția sa, președintele Victor Moraru a prezentat oaspeților caracteristicile naturale, economice, sociale, culturale și turistice ale județului Ialomița, similitudinea profilului agrar al celor două entități, care poate asigura oportunități de cooperare, precum și principalele proiecte de investiții existente la nivelul județului Ialomița, potenţialul local de afaceri.
WU XIAOJUN – Viceguvernator al Guvernului Provincial Jiangxi a adresat mulțumiri pentru invitația de a vizita județul Ialomița, ospitalitatea și prietenia cu care au primiți, a prezentat membrii Delegației, scopul vizitei oficiale și câteva date semnificative despre Provincia Jiangxi.

Provincia Jiangxi este situată în sud-estul Chinei, are o suprafață de 166.919 km² și o populație den45.200.000 locuitori, fiind a XIII-a provincie din China, după numărul populației.
Provincia Jiangxi are o poziție strategică, dată de situarea ei pe râul Gan, dar și pe un traseu istoric de transport din nordul în sudul Chinei. Ca relief, este înconjurată de munți pe trei laturi (cel mai înalt munte este Huanggang, cu 2.157 m), are o zonă deluroasă, iar în nord, suprafețe de câmpie, unde se cultivă, în special, orez, bumbac și rapiță. Dispune de importante resurse minerale de cupru, tungsten, aur, argint, uraniu și altele. În anul 2016 a realizat un PIB de peste 276 miliarde de dolari, unde se aplică facilități vamale simple și politici preferențiale pentru export.
Din punct de vedere administrativ, Provincia Jiangxi are 11 prefecturi, 99 de județe și 1.548 de diviziuni administrativ-teritoriale de nivel local.

Discuțiile dintre cele două delegații au identificat mai multe posibilități de întărire a relațiilor bilaterale și deschiderea de noi orizonturi de colaborare în domenii precum agricultură, mediu de afaceri, educație, administrație publică şi turism.

Cu acest prilej, delegaţia chineză a lansat Consiliului Judeţean Ialomiţa invitaţia de a vizita Provincia Jiangsu, ocazie cu care să fie realizată şi o misiune economică la care să participe investitori din județ interesaţi să colaboreze cu omologii din această provincie.

Delegația Guvernului Provinciei Jiangsu a vizitat Muzeul Național al Agriculturii Slobozia, fiind impresionată de valoarea, diversitatea și unicitatea patrimoniului cultural administrat și pus în valoare de instituția muzeală.

Din componența Delegației Guvernului Provinciei Jiangsu au făcut parte: WU XIAOJUN – Viceguvernator al Guvernului Provincial Jiangxi; YANG GUIPING – Director General al Comisiei Provinciale Jiangxi pentru Industrie și Informații; CHEN DEQIN- Director General al Activelor de Stat, Comisia de Supraveghere și Administrație; HU ZHIYANG – Director adjunct al Afacerilor Externe, Oficiul pentru Afaceri Chineze Externe; CAI CHANGHUI – Director adjunct al Centrului de Informare; XIONG YI – interpret al Biroului Afacerilor Externe și de Afaceri Chineze din Guvernul Provinciei Jiangxi.
Din partea Consiliului Județean Ialomița au participat: VICTOR MORARU, președinte, Emil Cătălin GRIGORE și Ionel GAE, vicepreședinți, Larisa Elena MIHAI, administrator public al Județului Ialomița, Ionica BĂICOIANU, director executiv, Mariana CODLEANU și Dan TUDORACHE, consilieri Cabinet Președinte.