comenzi la domiciliu cliseru.ro

Nuntașii care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară au consumat brânză de oaie cu stafilococ

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/10/2013 | Lege si Ordine

branza stafilococÎn urmă cu mai mult de două săptămâni, opt participanți la o nuntă organizată la un restaurant din Slobozia, inclusiv mirele, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Sâmbătă, 13 octombrie, a fost într-adevăr cu ghinion pentru familia respectivă, dar și pentru nuntași, după ce au consumat un produs ce le-a provocat stări de rău.

Toate persoanele care prezentau simptome de greaţă, vărsături și dureri abdominale au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţă Slobozia, fiind diagnosticate cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară. Se vorbea atunci că ar fi fost din cauza consumului de pește sau  de la ouăle cu care s-ar fi preparat maioneza. Însă, în urma anchetei efectuate şi a obţinerii rezultatelor de laborator produsul incriminat a fost brânza de oaie care avea Stafilococi.

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița a confiscat peste 8,5 kg de brânză de oaie ce a furnizat rezultat necorespunzător la parametrul Stafilococ cp. de la unitatea organizatoare, fiind sancționată cu amendă în valoare de 6.000 de lei pentru nedemonstrarea trasabilităţii produsului.

De asemenea, furnizorului produsului incriminat i s-a interzis să comercializeze brânză de vacă și brânză de oaie fără buletin de analiză cu rezultat corespunzător pentru fiecare lot, producătorul fiind sancționat cu amendă de 600 lei.

Totodată, i s-a impus reinstruirea personalului lucrător cu privire la bunele practici de igienă şi producţie și includerea în programul de autocontrol a testelor de sanitaţie recoltate de pe suprafeţele utilajelor, ustensilelor şi mâinile lucrătorilor.

Reprezentanții DSVSA Ialomița susțin că „pentru ambele unităţi au fost dispuse controale suplimentare, efectuate cu o frecvenţă mai mare decât cea prevăzută de Ord. A.N.S.V.S.A. nr. 43/2012, situația fiind gestionată prin sistemul SRAAF”.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️