15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Numai pentru urgențe: 0243/230280 - Serviciul de permanență al DSP Ialomița
Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > Nu vă lăsaţi înşelaţi prin telefon! https://wp.me/p49Kdo-7Ln

Nu vă lăsaţi înşelaţi prin telefon!

O persoană a sesizat Poliţia Municipiului Slobozia despre faptul că a fost prejudiciată cu o sumă de bani, după ce a dat curs solicitării unei persoane necunoscute. Păgubita a fost contactată telefonic şi a fost informată că urmează a fi beneficiara unui premiu substanţial, cu anumite condiţii.

O femeie de 63 de ani,  din municipiul Slobozia a sesizat poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, despre faptul că a fost victima unei înşelăciuni prin metoda apelului telefonic.

Cea în cauză a fost sunată de către un bărbat care susţinea a fi angajat al unei firme de telefonie, fiind anunţată că este câştigătoarea unui premiu în valoare de 14.000 de lei, iar pentru a intra în posesia acestuia trebuie să depună anticipat 3.374 de lei, ce ar reprezenta impozitul câştigului comunicat.

Partea vătămată s-a deplasat la sucursala unei bănci şi a depus suma de bani solicitată în două tranşe, iar după depunerea acestora femeia şi-a dat seama că este înşelată şi s-a deplasat la Poliţie.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate atât pentru identificarea autorilor cât şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

Pentru a nu cădea victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţiştii ialomiţeni vă recomandă:

  •  Nu luaţi în considerare eventualele mesaje/apeluri telefonice în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui concurs organizat de o firmă cu renume;
  •  Nu transmiteţi nimănui datele dumneavoastră de identificare sau codul numeric personal;
  •  Nu acceptaţi să trimiteţi în avans persoanelor necunoscute, sume de bani pentru aducerea unui autoturism sau alt bun, la care aţi fost anunţat câştigător;
  •  Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi; niciodată o societate nu va solicita aşa ceva, garantat este o tentativă de fraudare;
  •  Dacă totuşi aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, sesizaţi Poliţia, ajutând în acest fel la “demascarea” infractorilor.
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!