Nu toți șomerii care se vor angaja la distanță vor mai beneficia de prima de instalare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

În Monitorul Oficial nr. 1017/19.12.2016 a fost publicată Hotărârea nr.903 pentru aprobarea Planului național de mobilitate. Acest plan cuprinde lista localităților cu grad de marginalizare peste medie și severă, localitățile cu grad redus de dezvoltare și cu pondere ridicată a șomerilor.

Planul național de mobilitate va sta la baza acordării primei  de instalare, prevăzută de art. 75 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, primă al cărei cuantum se ridică la suma de 12.500 lei sau 15.500 lei.

Aceasta primă se acordă în doua tranșe șomerilor înregistrați la agenție, care se încadrează în muncă pe o perioadă de cel puțin 12 luni într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 de km față de localitatea de domiciliu  și ca urmare a încadrării își schimbă domiciliul în localitatea respectiva sau în localitățile învecinate. Pentru a beneficia de această primă, este necesar ca localitatea în care își stabilește noul domiciliu să fie cuprinsă în Planul național de mobilitate.

Din județul Ialomița, în Planul de mobilitate sunt cuprinse următoarele localități : Andrășești, Axintele, Balaciu, Bărbulești, Bărcănești, Borănești,  Căzănești, Ciocârlia, Cocora, Gura Ialomiței, Ion Roată, Miloșești, Reviga, Sălcioara, Sărățeni, Traian, Valea Ciorii, Valea Măcrișului, Vlădeni.

Hotărârea nr.903/29.11.2016, pentru aprobarea Planului național de mobilitate, poate fi consultată pe site-ul instituției –  www.ialomita.anofm.ro.