comenzi la domiciliu cliseru.ro

Nu suntem o forță de represiune, a declarat inspectorul șef al I.J.J. Ialomița, Nicolae Parepa

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/02/2013 | Locale Ialomita

Vineri, 1 februarie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița și-a prezentat misiunile și evenimentele marcante care vor avea loc pe parcursul anului 2013, dar și o parte din activitățile la care au participat anul trecut. Făcând un scurt bilanț al activităților, s-a ajuns, inevitabil, la discuții generale privind comportamentul jandarmilor la anumite acțiuni, văzut în special la televizor în timpul protestelor de anul trecut, comportament care a revoltat o țară întreagă.

Colonelul Nicolae Parepa a ținut să respingă acuzațiile potrivit cărora jandarmii reprezintă la ora actuală o forță de represiune, susținând că aceia care acționează în acest mod nu pot să gestioneze profesionist o situație.

Nicolae Parepa„Jandarmii nu sunt duri. Duritatea la jandarmi nu are ce să caute. Ați văzut la televizor pe unii colegi de-ai noștri care nu au controlat la un moment dat, din punct de vedere profesional, așa cum trebuie, o situație. Noi nu acționăm așa. Nu lovești niciodată un om care este căzut. (…) De asemenea, folosirea armamentului se face așa cum scrie legea pentru a opri răul, pentru că de aceea suntem puși acolo, să te opui răului. Dar niciodată la maniera în care să arătăm că suntem o forță de represiune. Nu suntem o forță de represiune”, a subliniat acesta.

Astfel că, în viitorul apropiat, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi vor avea o întâlnire cu cei ai sindicatelor, pentru a discuta anumite aspecte.

„Întâlnirea cu sindicatele nu va fi din teama că vor apărea mișcări de protest, ci doar pentru a ne cunoaște, în condițiile în care au apărut noi lideri, să discutăm modificările legislative și să le luăm la cunoștință de comun acord, iar aceste chestiuni să le putem gestiona împreună. Dacă oamenii își vor desfășura aceste activități cu public numeros în locurile și timpul stabilite de comun acord, nu vor fi probleme. Noi le vom asigura protecția. Nu suntem puși acolo să nu-i lăsăm să facă anumite lucruri, ci să asigurăm și protecția celor care participă la astfel de acțiuni. Este necesar să le arătăm că trebuie să respecte legea”, a adăugat colonelul Parepa.

În acest an, printre misiunile pe care jandarmii le vor avea se află și cele pe linia prevenirii furturilor de material lemnos, a materialelor feroase, a combaterii braconajului piscicol, dar și a prevenirii infracţiunilor stradale.

Asigurarea măsurilor de ordine publică la meciurile de fotbal din Liga a II-a şi a III-a, din Cupa României, cât şi tranzitarea zonei de competenţă de către galeriile echipelor de fotbal din Liga I, sunt, de asemenea, activități pe care le vor avea jandarmii ialomițeni. Nu vor lipsi cele de asigurare a măsurilor de ordine publică în staţiunea Amara, pe perioada sezonului estival, a zonelor instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi la examenele de capacitate, bacalaureat, titularizare şi competenţe profesionale, a lăcaşelor de cult, în timpul desfăşurării slujbelor religioase cu ocazia ,,Învierii Domnului”, „Naşterea Domnului”, pelerinajelor etc., cu ocazia unor vizite oficiale, dar și pe parcursul manifestaţiilor de protest ale formaţiunilor sindicale.

Totodată, desfăşurarea de acţiuni preventive pe linia combaterii faptelor cu violenţă, a consumului de alcool, droguri şi tutun în instituţiile de învăţământ preuniversitar, se află pe agenda reprezentanților I.J.J. Ialomița.
Trebuie menționat că jandarmii vor continua și în acest an editarea revistei „Jandarmeria Ialomiţeană”, la aniversarea Zilei Jandarmeriei şi a Zilei Naţionale, având în plan ca, până la jumătatea lunii martie, să înalțe la sediul I.J.J. o troiţă sculptată, cu ocazia aniversării Zilei Jandarmeriei.

Pe parcursul acestui an vor exista, de asemenea, mai multe activități și campanii umanitare, pe care le vom prezenta în momentul respectiv.