comenzi la domiciliu cliseru.ro

„Nu mai stricăm banii pe pavele în Slobozia, o să punem paie”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/10/2013 | Locale Ialomita

Agricover Credit IFN Grupul Agricover a deschis marţi, 8 octombrie, la Slobozia, prima filială regională a diviziei sale de finanţare, Agricover Credit, cu scopul de a fi mai aproape de fermieri şi de a le oferi mai rapid sprijinul financiar de care au nevoie în activitatea lor.

Inaugurarea primei filiale regionale a Agricover Credit IFN a transformat zona „Ansamblu Peco” într-o microfermă, fiind aduse în zona unității financiare câteva vaci, oi, un tractor, iar pe trotuar au fost împrăștiate paie, coșuri cu legume și fructe, și asta pentru că „ne aflăm într-unul dintre cele mai importante bazine agricole din România, a cărei capitală, cu ghilimelele de rigoare, este Slobozia…”, după cum afirma un reprezentant al băncii. Inaugurarea a avut loc în aer liber, în prezența mai multor agricultori din Ialomița și Călărași, al autorităților locale și județene, unor șefi de instituții și a jurnaliștilor (cred că mai mulți decât fermierii).

După ce primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, a apreciat interesul celor de la Agricover de a investi în Slobozia, „capitala creditului agricol”, creând astfel „câteva locuri de muncă”, iar pentru asta ar trebui făcuți cetățeni de onoare, acestuia i-a venit și o idee, inspirată de decorul creat, de a nu mai pune pavele în oraș… ci paie.

„Am mai învățat ceva de aici, nu mai stricăm banii pe pavele, o să punem paie”…, spunea ironic primarul. Acum, fiecare înțelege ce vrea în urma afirmațiilor făcute de edilul nostru, mai în glumă, mai în serios.

Și prefectul Petre Gigi a apreciat interesul pe care investitorii l-au avut de-a lungul timpului pentru județul Ialomița, însă nu s-a abținut să nu remarce și dumnealui că „aranjamentul creat” îți dă senzația că „de pe câmp acum poți intra direct în bancă”, felicitând în context echipa de PR. De, gusturile nu se discută.

Chiar dacă organizatorii au obținut autorizațiile necesare pentru amplasarea temporară a acestei microferme în mijlocul orașului, se pare că au reușit să încaseze o amendă de la polițiștii rutieri…, în momentul în care au încercat să dea animalele jos din mașină, încurcând circulația.

Trecătorii curioși s-au strâns ca la circ, crezând pe bune că în zonă va fi ceva de genul.

„Am ales Slobozia pentru a fi mai aproape de fermieri, pentru a le putea oferi mai rapid soluţii de finanţare. Colaborăm cu mulţi dintre fermierii din zonă, pe care i-am sprijinit până acum şi o vom face în continuare. Agricover Credit nu poate lipsi din inima agriculturii româneşti. Performanţa şi succesul fermierilor ne-au adus aici”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit.

Agricover Credit IFNAcesta spunea că urăște birocrația, astfel că doritorii vor primi credite fără dobândă și fără prea mari bătăi de cap. Asta, bineînțeles, dacă sunt îndeplinite anumite condiții, pentru că nicio instituție de acest gen nu va ieși în pierdere de dragul agricultorului român.

Așadar, Slobozia a devenit „Mecca agriculturii românești”, „capitala creditului agricol”, „kilometrul zero al agriculturii”. Ne-am dat dracu´, ce mai!