comenzi la domiciliu cliseru.ro

Norica Nicolai la Slobozia: Organizația ALDE Ialomița se consolidează

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, președinte al Consiliului Național ALDE, s-a aflat joi, 10 mai, la Slobozia, pentru a discuta cu reprezentanții Biroului Politic Județean și a găsi soluții de consolidare a prezenței ALDE în județul Ialomița, în contextul conferinței de alegeri care se preconizează a avea loc în viitorul apropiat.

„Nu e mult, dar nici puțin ca scop de vizită. Pentru a afla cum se poziționează ALDE Ialomița față de alte organizații din țară va trebui să așteptăm sondajele de opinie care vor fi realizate în această perioadă. Până atunci nu ne pronunțăm. Însă, din evaluarea noastră, avem de-a face cu o consolidare a organizației, pentru că, dacă vă aduceți aminte cu ce probleme s-a confruntat ALDE la început, în județul Ialomița, în momentul de față am început să avem organizații în foarte multe localități și de aceea vrem să facem și o strategie de consolidare și de dezvoltare a ALDE, mai ales că eu sunt foarte apropiată și cunosc foarte bine județul”, a declarat Norica Nicolai în cadrul unei conferințe de presă.

Aceasta este de părere că ALDE se poziționează mult mai bine ca PNL la capitolul organizare, considerând că în PNL încă există animozități, iar acest lucru îi destabilizează.

Însă, a admis că, în conducerea instituțiilor deconcentrate, ALDE nu are foarte mulți reprezentanți și și-a asumat oarecum acest „eșec”, prin slaba putere de negociere a reprezentanților partidului cu PSD.

Norica Nicolai a mai abordat subiecte privind politica externă, în special despre Brexit și situația românilor din Marea Britanie, dar și despre politica internă – justiție, agricultură, fiscalitate, corupție, fonduri europene, despre legislație și birocrația actuală, despre infrastructura rutieră și licitații, dar și despre parteneriatul public-privat.