comenzi la domiciliu cliseru.ro

Noi restricții la Slobozia și Perieți pentru prevenirea COVID-19

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/04/2021 | Locale Ialomita

Începând de vineri, 2 aprilie, în municipiul Slobozia, dar și în comuna Perieți, care au depășit rata de incidență de 4 cazuri la 1000 de locuitori, vor fi aplicate mult disputatele măsuri de reducere a riscului infectării cu virusul SARS-CoV2.

Astfel, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20:00-5:00, cu următoarele excepții:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  3. c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;

Pentru verificarea motivului deplasării in interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării in interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, ori o declaraţie pe propria răspundere.

Se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie – 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5:00 – 18:00.

Rămâne suspendată activitatea operatorilor economici, desfășurată pe teritoriul judeţului Ialomiţa, în spații închise, în următoarele domenii: activități în piscine, locuri de joacă și săli de jocuri.

Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

Pentru mai multe informații referitoare la măsurile ce se impun în vederea prevenirii răspândirii infecției cu virusul COVID-19, vă invităm să accesați următoarele documente:

Hotărârea nr. 70 a CJSU din 27.03.2021

Hotărârea nr. 76 a CJSU din 01.04.2021

Modele declarație (pentru localitățile care au depășit rata de incidență de 4 cazuri la 1000 de locuitori)

Model Declarație pe propria răspundere

Model Adeverință angajator