comenzi la domiciliu cliseru.ro

Noi deszăpezim cu DADP, cheltuim doi lei, nu un milion de euro. – primar Slobozia, Alexandru Stoica

Modul în care s-a făcut deszăpezirea în municipiul Slobozia a nemulțumit foarte multă lume, la scurt timp după ce codul portocaliu a trecut. A trecut și codul galben, a trecut o săptămână, iar în Slobozia se circula ca pe ulițele unui cătun îndepărtat.

Zăpada înghețată a creat adevărate valuri pe șosele, iar pe trotuare nu mai discutăm…

Dacă unii s-au revoltat și s-au „răcorit” pe rețelele de socializare, prin tot felul de cuvinte de duh adresate municipalității, alții au ales să atragă atenția în alt mod.

De exemplu, copreședintele PNL Ialomița, Gheorghe Tinel, a catalogat Slobozia ca fiind un cătun, în care, odată intrat, uitai de civilizație, iar în mașină te simțeai ca în căruță.

„Să o spunem pe aia dreaptă. Să vezi un bulevard că arată așa cum arată, de parcă ar fi avut zăpada șapte metri și se circulă cum se circulă, ca în ultimul cătun, să vezi o administrație locală care nu există… să cerem PSD-ului să-i retragă sprijinul politic lui Stoica, care are mari probleme de integritate și să nu se întâmple nimic, chiar că este sfidător.
tinel gheorgheStoica trebuia după zăpada asta, dar nu numai, să facă un pas înapoi, să lase pe altcineva, pe unul dintre viceprimarii care nu au probleme. Eu nu cred că a rămas administrația locală la Slobozia numai în Stoica.
Nu se mișcă nimic. Vouă vă place cum arată? Nu intrăm pe străzile lăturalnice, ci doar uitați-vă pe bulevardul principal.
Nu există în nicio capitală de județ, din cele afectate de zăpadă, un așa dezinteres. O așa proastă organizare. Și nimeni nu-i spune nimic lui Stoica. Am văzut niște chestii jenante pe stradă, cu un tractor care lua zăpada…”, reclama Tinel.

În replică, primarul municipiului, Alexandru Stoica, l-a catalogat pe Tinel ca fiind … un bou, care habar nu are ce înseamnă să cureți străzile un oraș de zăpadă înghețată.

alexandru stoica„Să-i transmiteți celui care a ținut conferința că este un bou. Păi, el nu știe că jos e gheața de 5 centimetri, care gheață nu poți să o iei pentru că au fost zile cu minus 18 grade.
Înainte de a ninge a plouat, apoi a venit vântul, care a transformat-o în gheață… Nu există utilaje în lumea asta să iei un strat așa mare. Am dat cu clorură, am topit zăpada, iar acum…
Eu nu dau cu sare pe asfalt. Chit că mă chinui cu asta. Nu pot să stric asfaltul. Dau acum cu sare care costă doi lei, iar la primăvară vor fi găurile cât casa și vom băga miliarde să le astupăm. (…)
În afară de ei, cetățenii Sloboziei nu au reclamat absolut deloc. Pentru că s-au obișnuit și știu ce înseamnă.
Noi deszăpezim cu DADP, cheltuim doi lei, nu un milion de euro. Nu am vrut să dau miliarde.
Putem să circulăm în condiții de iarnă până când se înmoaie și să o îndepărtăm.
Nu au fost ambuteiaje, nu au fost probleme. Cu cât vor ei să circule în oraș?
Avem contracte pentru câteva utilaje de la terți, restul sunt ale noastre. Iar cu terții avem contracte pentru cât acționează. Nu plătim staționarea. La sfârșitul lunii vă putem spune cât a costat. Nu știu dacă în total vom cheltui 100.000 lei pe toată luna.
Acum vrem să scoatem toată zăpada din cartierul Tineretului. Pentru că atunci când se va topi se vor face bălți, că nu are unde să se scurgă, nefiind canalizarea funcțională, iar pământul nu o absoarbe”, a declarat primarul.

Vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare, când se anunță temperaturi mai ridicate și dacă soarele va scuti administrația de cheltuială…

Mai multe articole de la obiectiv.net: