comenzi la domiciliu cliseru.ro

Noaptea de Înviere a fost sărbătorită în linişte în judeţul Ialomiţa

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/05/2013 | Locale Ialomita

Peste 400 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au acţionat în ultimele 24 de ore pe raza judeţului pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Efectivele Inspectoratului au fost prezente atât în zona celor 231 de lăcaşuri de cult, mânăstiri şi biserici din judeţ, cât şi în alte zone cu potenţial criminogen cu echipaje special constituite, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite.

Atât în perioada premergătoare cât şi în noaptea de Înviere nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din judeţ, poliţiştii de la rutieră au acţionat pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză. Astfel, în această perioadă, pe arterele judeţului, nu au avut loc evenimente rutiere grave, fiind înregistrate două accidente în urma cărora a rezultat rănirea uşoară a două persoane.

Totodată, în ultimele 24 de ore, ca urmare a constatării a diferite abateri de la normele legale, poliţiştii ialomiţeni au aplicat 168 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 39.435 de lei. De asemenea, au fost reţinute 7 de permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au constatat 32 de abateri de la normele privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991 şi 122 de abateri de la normele rutiere, prevăzute de O.U.G. 195/2002. În cadrul acţiunilor, au fost sancţionaţi 35 de conducători auto care au depăşit viteza legală.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în medie 400 de poliţişti acţionând zilnic pentru ca cetăţenii judeţului să sărbătorească în linişte Sfintele Paşti.