comenzi la domiciliu cliseru.ro

Nicolae Sitaru este noul preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/02/2020 | Locale Ialomita

Administratorul fermei Elsit din Ciochina şi organizatorul „Zilei Porumbului” de la Orezu, Nicolae Sitaru, a fost votat, la începutul lunii februarie, în cadrul Adunării Generale a APPR, în funcția de președinte, contracandidatul său fiind un alt fermier, Adrian Mocanu, din județul Prahova.

 

Nicolae Sitaru
Nicolae Sitaru

Nicolae Sitaru este unul dintre membrii fondatori ai APPR, Asociația fiind înființată în 21 noiembrie 2012, chiar în județul Ialomița, președinte fiind de atunci Arnaud Perrein, un fermier francez stabilit în comuna Mihail Kogălniceanu. Arnaud Perrein spunea încă de anul trecut, de la Ziua Porumbului, că nu va mai candida pentru un nou mandat de președinte.

Începând de miercuri, 12 februarie, Nicolae Sitaru și-a înaintat demisia din partidul Plus:

Având în vedere că în Adunarea Generală a Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România am fost ales preşedinte al asociaţiei sunt obligat conform deontologiei funcţiei pe care o ocup să nu aparţin niciunui partid politic. Drept urmare, vă rog să luaţi în considerare cererea mea de demisie, începând cu data prezentei.

Am fost onorat să fac parte din Partidul PLUS și vă doresc să aveţi mult succes în continuare!

Începând din acest an, consiliul director va avea 7 membri titulari și trei supleanți. În urma votului celor prezenți, președintele a fost desemnat dintre doi candidați, în persoana fermierului Nicolae Sitaru, iar fermierul Arnaud Perrein, fostul președinte APPR, va ocupa funcția de vicepreședinte. Noua conducere va avea un mandat de doi ani.

Nicolae Sitaru
Nicolae Sitaru

“Este o responsabilitate mare cu care am fost învestit și sper ca, împreună cu consiliul director și echipa de conducere executivă, să atingem obiectivele impuse de Adunarea Generală a APPR. Sperăm ca în viitor toți fermierii din producția vegetală să găsească calea spre o unificare a organizațiilor profesionale din sector și împreună să stabilim strategiile coerente necesare. Dorim să fim parte la toate deciziile importante ce ne privesc și acestea să fie în interesul tuturor agricultorilor”, a spus președintele Nicolae Sitaru.