comenzi la domiciliu cliseru.ro

Nicolae Dima versus Marius Crețu, în Spicul Miloșești – Fair – Play Slobozia Nouă! Fotbal, Liga 6

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/12/2018 | SPORT

 Nicu speră să-și bată fosta echipă! Deși e greu, Crețu vrea a doua victorie cu Miloșeștiul!

 Ultima etapă din liga a VI-a la fotbal din 2018 ne propune în seria a II-a, un meci extrem de interesant, cu două echipe în revenire de formă: Spicul Miloșești și Fair – Play Slobozia Nouă. După un start de sezon ezitant, cele două formații și-au revenit din mers și în momentul de față practică un fotbal plăcut, jucând de la egal cu adversarele. Chiar dacă ocupă ultimele două poziții, Spicul Miloșești și Fair – Play Slobozia Nouă vor pierde greu punct sau puncte de acum înainte în liga a VI-a. Startul a fost mai greu, neșansa a fost de partea lor, au pierdut punct sau puncte pe finalul meciurilor. Acum, se pare că lucrurile au luat o întorsătură favorabilă pentru cele două formații, un plus având Spicul Miloșești, echipă ce în urmă cu trei etape au făcut instrucție cu Ciochina iar la numai o săptămână distanță au remizat cu liderul Bărăganul Ciulnița II. Înainte de meciul de duminică, ce se va desfășura pe terenul din Miloșești cu începere de la ora 11:00, am stat de vorbă cu cei doi căpitani, experimentatul Nicolae Dima de la Spicul Miloșești, respectiv tânărul Marius Crețu de la Fair- Play Slobozia Nouă. Cum de altfel este și normal, ambii speră la victorie. Pentru Dima, partida cu Fair – Play Slobozia Nouă este una cu totul și cu totul deosebită, acesta jucând în trecut la Slobozia Nouă. Nicu și Compania, au o revanșă de luat în fața slobozenilor, după ce au pierdut în toamnă cu scorul de 4-2.

Nicolae Dima, căpitan Spicul Miloșești: ,,Fair – Play Slobozia Nouă, o echipă ce îmi va rămâne în suflet! Cu toate astea, duminică sper să-i batem!”

Rep: Te salut Nicolae! Duminică primiți vizita Fair – Play-ului Slobozia Nouă pe propriul teren. Știind că ai evoluat în trecut pentru slobozeni, ce așteptări ai de la acest meci?

Nicolae Dima: Da, Fair – Play Slobozia Nouă… O echipă ce îmi va rămâne în suflet. Acolo sunt niște oameni extraordinari cărora le place fotbalul, oameni lângă care m-am simțit bine! Nu pot să uit colectivul de acolo, băieți super talentați și de un caracter aparte! Cu toate acestea, duminică sper să-i batem! Oricum, succes Fair – Play!

Rep: Ai jucat la Spicul, ai jucat pentru Fair- Play, dar când ai făcut pentru prima dată cunoștință cu fotbalul?

Nicolae Dima: Fotbalul l-am început pe la 11-12 ani. Și acum țin minte cum tatăl meu m-a dus la stadionul 1 Mai la echipa A.S.A Slobozia, unde am stat o bună perioadă de timp, după care am continuat fotbalul la CSS.

Rep: De când joci pentru Miloșești?

Nicolae Dima: Primul contact cu echipa din Miloșești l-am avut pe la 16-17 ani, când am și jucat. Pe atunci eram mezinul echipei. Pe această cale îi mulțumesc antrenorului Gică Cilibeanu pentru susținerea acordată atunci și până în ziua de astăzi!

Rep: Care a fost cel mai bun sezon al vostru?

Nicolae Dima: Cel mai bun sezon al nostru a fost atunci când am terminat campionatul pe locul al doilea, loc de unde se putea promova, dar din păcate autoritățile locale nu ne-au susținut și nu am mai promovat. Meritul a fost al nostru, al jucătorilor de atunci, dar toate aceste lucruri frumoase le-am realizat cu ajutorul lui Smău Vasile, care a avut încredere în noi și ne-a susținut din toate punctele de vedere, drept pentru care îi mulțumesc și lui!

Rep: Care este cea mai frumoasă amintire a ta ca fotbalist?

Nicolae Dima: Cea mai frumoasă amintire…?! Sunt multe, dar aleg una, și aceea este de când eram mezinul echipei. Când marcam un gol, colegii mă săltau pe brațe, eram foarte bucuros…Îmi este dor de bucuria de după acele goluri…

Rep: Dar cea mai tristă?!

Nicolae Dima: Cea mai tristă a fost atunci când am reușit promovarea și nu ne-au susținut autoritățile locale.

Rep: După un start greoi v-ați redresat! Care este secretul?

Nicolae Dima: Într-adevăr am avut un start mai greoi! Secretul succesului este simplu, am avut încredere în noi. Fiecare meci ne-a motivat și mai mult, fapt ce a dus la rezultate pozitive, care nu au întârziat să apară.

Rep: Ce obiectiv aveți pentru acest sezon?

Nicolae Dima: Pentru acest sezon ne-am propus să omogenizăm echipa și relațiile de joc, să ne cunoaștem mai bine. 80% din jucători sunt foarte tineri, trebuie să prindă curaj în meciurile oficiale iar din sezonul următor să încercăm o clasare pe podium.

Rep: Sezonul următor, vizați promovarea?

Nicolae Dima: Eu personal mi-aș dori să încercăm și o promovare. Avem jucători tineri, talentați și dornici de afirmare. Dar…cu toate astea, trebuie să ne susțină și autoritățile locale!

Rep: Care a fost cel mai dificil adversar din acest sezon?

Nicolae Dima: Din punctul meu de vedere, cel mai dificil adversar a fost Avântul Rovine, o echipă cu jucători buni, cu ștate vechi în fotbalul nostru!

Rep: Dar cel mai accesibil?

Nicolae Dima: Cel mai accesibil a fost echipa din Ciochina, dar nu trebuie să-i subestimăm!

Rep: Ce echipă vezi în liga a V-a din seria voastră?

Nicolae Dima: Sincer, cred că vor promova cei de la Avântul Rovine. Au jucători destul de buni, dar au și putere financiară, ceea ce este foarte bine în fotbalul ialomițean.

Rep: Ultimul meci al anului, cu Traianu în Cupă! Crezi că puteți face o figură frumoasă?

Nicolae Dima: Cupa este cu surprize întotdeauna, cel mai bun să câștige!

 

Marius Crețu, căpitan Fair – Play Slobozia Nouă: ,,Ne dorim victoria! Ne așteaptă o deplasare grea, dar suntem motivați să obținem cele 3 puncte!”

Rep: Marius, duminică vă deplasați la Miloșești, ce așteptări ai de la această partidă?

Marius Crețu: Deși venim după un insucces pe propriul teren cu Rovine, avem un moral ridicat, vrem să obținem toate cele 3 puncte. Chiar dacă în tur ne-am impus, nu este deloc un meci ușor. Ne așteaptă o deplasare grea, dar ne dorim victoria și sper să învingem!

Rep:Aminteai de meciul cu Rovine, ce v-a lipsit duminică?!

Marius Crețu: Am intrat în meci cam greu, oaspeții reușind să ne dea trei goluri în 30 de minute. Pot spune că ne-a lipsit ambiția și dorința de a câștiga cele 3 puncte.

Rep: Sunteți ultimii…pauza competițională poate fi un sfetnic bun pentru echipă? Ce se aude, vă întăriți în pauză?

Marius Crețu: Cu siguranță în pauza competițională vom repara multe. Vom realiza minim 3 transferuri, dar… Ne dorim să fim și susținuți. Ne dorim sprijin din partea autorităților locale.

Rep: Tu ai jucat dintotdeauna pentru Fair – Play, sau ai mai activat și în altă parte?

Marius Crețu: Da, aici la Slobozia Nouă am învățat fotbal, am învățat să stau în teren și prin dorința mea am progresat. La început eram rezervă, iar de câțiva ani am devenit titular incontestabil.

Rep: Care a fost cel mai bun sezon al Fair – Play-ului?

Marius Crețu: Cel mai bun sezon a fost sezonul 2015-2016, atunci am terminat pe locul al treilea, la doar 2 puncte de primul loc.

Rep: Care a fost cel mai bun meci al Fair – Play-ului cu tine în teren?

Marius Crețu: Cel mai frumos meci al nostru cu mine în teren, a fost acasă cu Spicul Mărculești în sezonul 2015-2016.  Ei erau pe primul loc, noi pe locul secund. I-am învins cu scorul de 2-1 și am trecut noi pe primul loc.

Rep: Ai vreun regret ca jucător?

Marius Crețu: Vreun regret?! Poate că da, că nu am jucat mai sus. Dar totodată sunt fericit că reprezint Slobozia Nouă la fotbal. Mă bucur că joc în echipă cu prietenii mei din copilărie și cu oameni de la care am învățat fotbal!

Rep: V-ar tenta din sezonul următor liga a V-a?

Marius Crețu: Ne dorim să jucăm în liga a V-a, de ce nu?! Chiar în liga a IV-a, dar ne trebuie și un ajutor din partea autorităților locale pentru a realiza aceste lucruri.

Rep: Ce reprezintă pentru tine banderola de căpitan?

Marius Crețu: Banderola de căpitan reprezintă pentru mine un lucru enorm. Această banderolă mă face să fiu mai ambițios și să am mai multă determinare în joc.

Rep: Duminică ai marcat golul al doilea al vostru în partida cu Rovine, câte goluri ai în acest sezon ca și fundaș?

Marius Crețu: Cu golul din penalty cu Rovine am ajuns la cota 3 în acest sezon. E frumos să marchezi ca fundaș!

Rep: Cine crezi că va promova?

Marius Crețu: Cred că Avântul Rovine va reuși promovarea în liga a V-a! Au susținere financiară și un staff bun!