comenzi la domiciliu cliseru.ro

„Nebunia” preschimbării permiselor de conducere a luat sfârșit

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/02/2013 | Locale Ialomita

Reprezentanții Serviciului Public Comunitar Regim Permise De Conducere Şi Înmatriculare A Vehiculelor Ialomița au fost, luna trecută, supraaglomerați la ghișeele de eliberare a permiselor. Aceștia au eliberat, în numai două săptămâni, peste 3.250 de permise, număr care, în mod obișnuit, s-ar fi strâns în aproximativ jumătate de an.

Situația excepțională a fost generată de apariția, începând cu 19 ianuarie, a Noului Cod Rutier, în care se condiționează prelungirea valabilității permisului auto de efectuarea unui examen medical.

permis conducere autoAstfel că ialomițenii s-au îmbulzit la ghișee să-și preschimbe permisul de conducere înainte de data expirării acestuia. Situația ar putea fi îngrijorătoare dacă ne gândim că peste 3.200 de șoferi au evitat, printr-o scăpare a legii, un control medical amănunțit pentru viitorii 10 ani. Dacă o parte dintre ei s-au prezentat pentru preschimbarea permisului înainte de termen din motive pur economice, alții au avut ca motiv evitarea demascării anumitor boli care le-ar fi pus în pericol posibilitatea prelungirii valabilității permiselor de conducere, lucru pe care legiuitorul ar fi trebuit să-l prevadă. În aceste condiții, vom avea pe șosele, încă 10 ani, șoferi care nu ar putea fi apți pentru conducere și asta din cauza permisivității autorităților.

Tot în luna ianuarie, 677 de persoane au fost examinate în vederea obţinerii permisului de conducere, procentul de promovare fiind de doar 39,01%. Cei mai mulți au picat în urma susținerii probei practice (66,92%), însă și proba teoretică le-a dat de furcă. În atare condiții, nu putem să ne mai mirăm în momentul în care au loc sute de accidente rutiere, unele cu consecințe deosebit de grave.