comenzi la domiciliu cliseru.ro

Muniție rămasă neexplodată, găsită în comuna Sudiți

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/07/2020 | Lege si Ordine

O persoană din comuna Sudiți a descoperit un proiectil de artilerie exploziv, de calibru 120 milimetri, ieri 01 iulie, în jurul orei 12:50, în grădina din propria gospodărie.

Munitie Razboi
Munitie Razboi

Conștientizând pericolul reprezentat de muniția rămasă neexplodată descoperită, aceasta a anunțat de urgență organele abilitate, utilizând numărul de urgență 112, pentru a solicita intervenția echipajului pirotehnic. Specialiștii pirotehniști ai inspectoratului au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică și au ridicat elementul de muniție rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Recomandări ale I.S.U. Ialomița:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu ” al judeţului Ialomița la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri:

– să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite;

– să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite;

– să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;

– să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite;

– să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

 ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA