comenzi la domiciliu cliseru.ro

Municipiul Slobozia nu mai este membru cu drepturi depline în AFC Unirea 04 Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/08/2016 | Locale Ialomita

Alocarea unei sume de bani către AFC Unirea 04 Slobozia și retragerea municipiului Slobozia, ca membru cu drepturi depline, din cadrul Asociaţiei „Fotbal Club Unirea 04″ Slobozia, au fost două dintre proiectele care au suscitat atenția consilierilor locali în cadrul ședinței desfășurate joi, 28 iulie.

sedinta consiliul local slobozia

Subiectele au provocat discuții nesfârșite, având în vedere faptul că AFC Unirea trebuie să returneze o sumă importantă de bani către municipiul Slobozia, după ce Camera de Conturi Ialomița a decis că a fost alocată ilegal, iar recuperarea prejudiciului trebuie pusă în practică destul de curând.

Aprobarea unei noi finanțări pentru AFC Unirea 04 Slobozia pentru 2016, de 17.000 de lei, care suplimentează o sumă deja alocată de 1 milion lei, a provocat întrebări de toate felurile.

S-a discutat despre legalitate, oportunitate, despre amânarea sau retragerea proiectului de pe ordinea de zi, dacă este bine să se aloce bani în condițiile în care în aceeași ședință se decidea și ieșirea din Asociație, iar în final, de comun acord, s-a ajuns la concluzia că mai bine se supune la vot proiectul de hotărâre, în vederea respingerii lui, urmând ca, după ce se vor verifica mai mult aspectele de legalitate, să se revină cu proiectul de hotărâre pentru aprobare. Așadar, cu 16 abțineri proiectul de alocare a sumei de 17.000 lei a fost respins.

Totodată, în aceeași ședință, s-a supus aprobării și analizei proiectul de hotărâre prin care municipiul Slobozia se retrage, ca membru cu drepturi depline, din cadrul Asociaţiei „Fotbal Club Unirea 04” Slobozia.

VIDEO – Ședință Consiliul Local Slobozia 28 iulie 2016 (AFC Unirea Slobozia – I)

VIDEO – Ședință Consiliul Local Slobozia 28 iulie 2016 (AFC Unirea Slobozia – II)

Reamintim că prin HCL Slobozia nr. 79/31.05.2012 a fost adoptată hotărârea privind participarea municipiului Slobozia ca membru cu drepturi depline în cadrul Asociaţiei Fotbal Club „Unirea 04″ Slobozia, în vederea aprobării sumelor cu care Municipiul va participa la finanţarea activităţilor Asociaţiei de Fotbal.

În urma unui control efectuat de Curtea de Conturi – Camera de Conturi Ialomiţa, s-a dispus efectuarea demersurilor legale pentru retragerea Municipiului Slobozia din poziţia de membru în AFC Unirea 04 Slobozia.

Decizia Camerei de Conturi Ialomiţa a fost contestată la instanţele judecătoreşti care, prin hotărâre judecătorească definitivă, au menţinut decizia Camerei de Conturi Ialomiţa.

Proiectul a fost aprobat cu 12 voturi pentru, două abțineri și un vot împotrivă, restul consilierilor lipsind de la ședință.