comenzi la domiciliu cliseru.ro

Municipiul Fetești va avea puncte de acces public și gratuit la internet wireless

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/12/2018 | Locale Ialomita

Comisia Europeană a anunțat recent municipalitățile câștigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU. Peste 200 de localități din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

În total au fost alocate 42 milioane euro pentru toate cele 2.800 municipalități din întreaga UE, care vor beneficia de finanțare.

Printre ele se află și Primăria Municipiului Fetești. Astfel, în perioada imediat următoare, vor fi parcurse procedurile premergătoare implementării, alegerea locurilor în care vor fi montate hotspot-urile și instalarea efectivă a acestora. Conectarea la rețea va fi gratuită, fără publicitate, şi nu se vor colecta date cu caracter personal de la utilizatori.

Comisarul european Mariya Gabriel, responsabil pentru economie și societate digitală, a declarat: „Datorită primului apel WiFi4EU, 2.800 de municipalități din întreaga UE vor putea oferi pentru mii de europeni, localnici sau călători, acces gratuit la internet în spațiile publice, aducând conectivitatea mai aproape de cetățeni în viața lor de zi cu zi. Acele municipalități sunt situate în toate colțurile Europei. Îmbunătățirea conectivității în UE este o parte esențială a strategiei noastre privind piața unică digitală, iar WiFi4EU este un alt pas concret pentru a face ca acest lucru să devină o realitate pentru toată lumea.”