comenzi la domiciliu cliseru.ro

Municipalitatea din Slobozia vrea să construiască un bloc de locuințe sociale în Bora

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/12/2013 | Locale Ialomita

Având în vedere situația social-economică a municipiului Slobozia, foarte multe familii tinere nu reușesc să-și construiască sau să-și achiziționeze o locuință proprie și se adresează primăriei pentru repartizarea unei locuințe spre închiriere.

sedinta consiliul local sloboziaPentru că nevoia de locuințe sociale pentru închiriere este foarte mare și pentru că acum există oportunitatea de a obține o finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru proiecte privind realizarea de locuințe sociale, municipalitatea a supus spre aprobare vineri, 6 decembrie, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de realizare a unui bloc de locuințe în cartierul Bora al Sloboziei.

Valoarea estimată a investiției este de 9.756.000 lei și presupune realizarea unei construcții noi, cu funcțiunea de bloc de locuințe, care va avea două scări, cu regim de înălțime D+P+3E (A) și D+P+4E (B), precum și construcțiile și amenajările anexe, alei, parcare, branșament apă, racord canalizare, gaze și electricitate.

Clădirea va fi amplasată în imediata vecinătate a Centrului Multifuncțional Bora, pe un teren în suprafață de 2.559 m.p.
Potrivit referatului întocmit de reprezentanții Serviciului „Programe” din cadrul Primăriei Slobozia, se vor realiza 40 de unități locative, din care 25 de tip apartament cu o cameră, în suprafață utilă între 44 și 45 m.p. și 15 unități locative de tip apartament cu două camere, în suprafață utilă de 56 și 65 m.p. La parter va avea 3 apartamente cu 1 cameră și 2 apartamente cu două camere, iar la etaj 2 apartamente cu 1 cameră și 3 apartamente cu 2 camere.

Durata de realizare a investiției este de 18 luni.

Consilierii locali din municipiul Slobozia s-au întâlnit vineri, 6 decembrie, în ședință extraordinară, pentru a aproba studiul de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiții.

Viceprimarul Valentin Băcanu susținea că urgența aprobării proiectului rezidă din faptul că „trebuie să depunem Studiul de Fezabilitate la Ministerul Dezvoltării până la finele acestui an, să aibă timp să-l evalueze și să dea Dumnezeu să fim fericiții câștigători”.

„În Slobozia, după Revoluție, nu au fost niciodată construite locuințe sociale. Am tot preluat, blocul UGIRA, cămine pentru nefamiliști și le-am transformat în locuințe sociale. Dar nu am construit nimic în acest sens, în afară de blocurile ANL care au fost pentru tineri”, spunea viceprimarul.

Deși susținea că este pentru construcția unor astfel de locuințe, consilierul Andrei Tron a reclamat, în urma studierii proiectului, prețul foarte mare al acestor locuințe, în opinia acestuia de aproape 50.000 de euro pentru o garsonieră (374,94 euro/m.p.). Din acest motiv, consilierul a anunțat că se abține la vot.

Viceprimarul a explicat faptul că acest preț este unul estimat și că „nu este obligatoriu să coste atât”.

„Va fi scos la licitație și este posibil să ajungă la jumătate din preț. Este o estimare a proiectantului. Asta nu înseamnă că va costa atât. (…) Este o oportunitate. Banii nu sunt ai noștri, constructorul nu este al nostru, se va face licitație, iar prețul la care se va licita nu înseamnă că acela este prețul adjudecat al apartamentului”, spunea Valentin Băcanu.
În final, cu majoritate de voturi pentru și o abținere, proiectul a trecut.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️