comenzi la domiciliu cliseru.ro

Municipalitatea a încercat să transforme piețele agroalimentare din Slobozia în piețe mixte. Consilierii au spus nu!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/12/2012 | Locale Ialomita

În condițiile în care mai multe spații comerciale situate în Piețele Cuza Vodă și „Ialomița” (cartier 500) nu au putut fi închiriate din lipsă de ofertanți, având în vedere faptul că există obligația de a se comercializa numai produse agroalimentare, municipalitatea s-a gândit să modifice regulamentul de funcționare în aceste piețe dar și în Obor.
Astfel, în urma mai multor solicitări din partea unor comercianți, de diversificare a produselor care pot fi comercializate în aceste spații, cele două piețe urmau să se transforme în piețe mixte, iar în Obor să poată fi comercializate și alte mărfuri decât cele deja aprobate.

În prezent, în municipiul Slobozia funcționează trei piețe de tip agroalimentar, la care se adaugă un număr mare de unități comerciale private de același profil. Întrucât pe profilul acesta nu sunt ofertanți, respectiv comercializare legume, fructe, carne și produse de carne, păsări, ouă, pește și alte asemenea produse, existând foarte multe spații goale, municipalitatea a propus extinderea spre zona produselor industriale, artizanale, meșteșugărești, uz casnic, nealimentare de cerere curentă, materiale de construcții, cereale, păsări și animale mici, inclusiv hrană și articole pentru acestea precum și alte produse similare, amanet, schimb valutar, telefoane mobile, agenții de turism.

În cadrul ședinței Consiliului local al municipiului Slobozia, desfășurată joi, 29 noiembrie, unii consilieri au reclamat faptul că schimbarea destinației acestor piețe i-ar înlătura pe micii producători de produse agoalimentare, afirmații negate de reprezentanții primăriei. Aceștia spuneau că toți au avut posibilitatea să-și vândă produsele, numai că cererile sunt puține, iar cheltuielile de întreținere nu pot fi justificate.

După numărători repetate, președintele de ședință a anunțat că proiectul nu a fost adoptat, fiind necesare voturile a două treimi dintre consilieri.