comenzi la domiciliu cliseru.ro

Moții au deschis calea: Orașul Amara va avea echipă de salvatori voluntari

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/02/2014 | Locale Ialomita

Inițiativa primarului Victor Moraru a venit imediat după tragicul accident aviatic din munţii Apuseni în urma căruia şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion.

echipa salvatori voluntari amara

„Având exemplul cetăţenilor comunei Horea, doresc să înfiinţez la nivelul oraşului Amara o echipă de voluntari care să poată reacţiona cu promptitudine în cazuri de forţă majoră. M-am gândit ca această echipă să fie formată dintr-un numar de 20 de persoane, care în baza numerelor de telefon să poată fi contactaţi de urgenţă prin sms”, scria primarul pe rețeaua de socializare facebook.

Inițiativa sa a avut un succes nesperat, astfel că, la numai 10 zile de la lansarea apelului, mai mulți cetățeni din localitate, în special tineri, s-au prezentat la primărie.

„Am avut deosebita plăcere să constat că iniţiativa de a constitui o echipă de voluntari la nivelul oraşului Amara, care să intervină în caz de dezastre naturale şi situaţii de urgenţă a dat roade. Astfel, la întâlnirea de astăzi, cu toţi cei care şi-au manifestat dorinţa să facă parte din această echipă, am fost plăcut impresionat de dorinţa de implicare, de iniţiativele, de spiritul civic al tuturor celor prezenţi. A fost o primă întâlnire pentru a ne cunoaşte, pentru a prezenta ceea ce se urmăreşte prin constituirea acestui grup de voluntari şi măsurile ce trebuie luate în cazuri de intervenţie, urmând ca în perioada următoare să ne revedem pentru a forma echipele de intervenţie, pe zone şi în funcţie de pregătirea fiecăruia”, preciza Victor Moraru.

Lista pentru înscrierea în cadrul acestei echipe de voluntari este deschisă pentru toţi cei care vor să facă parte din acest grup.